A lipsit cinci ani de pe piata muzicala romaneasca. In aceasta seara revine cu 14 piese noi de rock alternativ.

Vita de Vie sustine in aceasta seara un concert de lansare a celui de-al saselea album, intitulat „Egon". Dupa cinci ani in care nu a mai scos nici un album, trupa va interpreta 14 piese nou-noute la Sala Agronomia din Bucuresti, incepind cu ora 20.00. Citeva dintre melodiile de pe „Egon" sint reciclate de pe un album la care cei cinci au renuntat. Baietii de la Vita de Vie spun ca au preferat sa munceasca trei ani la un album decit sa apara cu ceva slab. Titlul albumului este un plural fortat de la „ego", explica solistul Adrian Despot, care completeaza: „Facem o muzica egoista, care sa ne placa in primul rind noua".

Desi „Egon" este foarte elaborat, formatia ramine in zona rockului alternativ, stil care a consacrat-o. Cele 14 melodii au un mesaj coerent: ele vorbesc despre „confuzia dintre real si imaginar intr-un registru deloc vesel", ne previne solistul. La concertul din aceasta seara trupa va lansa si videoclipul single-ului „Zale de matase". Despot anunta ca aparitiile formatiei vor fi insotite, pe viitor, de multe proiectii video.

In lunile urmatoare, cei de la Vita de Vie vor avea un program incarcat. S-au angajat deja pentru 50 de concerte, dintre care 20 in cadrul unor turnee in orasele mari ale tarii. Fanii ii vor putea vedea pe 2 iunie la Botosani la „HeartRock Festival" si pe 17 iunie la „Artmania" de la Sibiu. Nu vor lipsi nici de la „CokeLive" de pe 24 iunie, pe Insula Morii din Bucuresti, unde vor cinta alaturi de invitati de renume, precum Prodigy, Rasmus sau Incubus. Membrii formatiei au anuntat ca vor dona jumatate din profiturile realizate din vinzarea noului album asociatiei „UpDown", care se ocupa de copiii afectati de sindromul Down.

Trupa Vita de Vie s-a infiintat in 1996, la initiativa fostilor membri ai formatiei Asterics. Au lansat primul album, „Rahova", in 1997, dupa care au urmat albumele „Fenomental", „Lucky Nights Live" (cu Timpuri Noi), „Exxtra" si „Doi". Initial, din Vita de Vie au facut parte Sorin Danescu la clape, Sorin Tanase la tobe, Sorin Vasile la bas, Bodo, voce, si Vrabie, chitara. Bodo a fost inlocuit in 1996 de Adrian Despot, iar in locul lui Vrabie a venit Eugen „Jojo" Vasile. La inceputul anului 2006, basistul Mircea Burete, care s-a alaturat grupului in 1996, paraseste trupa, iar locul ii este luat de Adrian Ciuplea.