SIF Transilvania anunta lansarea pe piata a unei oferte publice primare de actiuni, la preturi cu 30% mai mici decit cele de pe piata.Mihai Fercala tenteaza
investitorii cu o noua oferta Societatea de Investitii Financiare Transilvania vrea bani de pe piata de capital: la viitoarea Adunare Generala a Actionarilor, din vara acestui an, se va propune lansarea unei oferte publice primare de actiuni. Asta inseamna ca actionarii SIF 3 vor putea cumpara actiuni la un pret promotional. „Vom continua politica noastra de a acorda actiuni investitorilor nostri. Dar de aceasta data actiunile nu vor mai fi date gratis, ci pe bani. Vrem sa lansam o emisiune de citeva zeci de milioane de euro", ne anunta Mihai Fercala, presedintele SIF 3. Valoarea viitoarei actiuni va fi sub pretul actiunii SIF 3 de pe bursa cu cel putin 20-30%. Deci este o oportunitate buna de a investi. ,,Nu trebuie uitat faptul ca SIF-urile nu se pot imprumuta de la banci decit pe o perioada de maximum 30 de zile. Asa ca avem nevoie de bani pentru a face investitii. Si vrem sa facem investitii mari, de minimum 10 milioane de euro intr-o afacere", mai spune Mihai Fercala. Banii care vor veni din viitoarea emisiune vor fi indreptati spre piata de capital. Se are in vedere achizitionarea de actiuni si de obligatiuni de pe bursa. Dar nu vor fi trecute cu vederea nici viitoarele privatizari. „Poate vom investi in energie, deoarece este un domeniu cu potential. Dar nu vom cumpara o societate, ci mai degraba vom intra intr-un consortiu", mai spune seful de la SIF Transilvania.

Ca planuri de viitor, Mihai Fercala anunta ca se va continua politica de listare pe bursa a unor companii din portofoliul SIF. „Anul acesta avem in vedere cotarea la bursa a companiei de turism Aro Palace, dar si a firmei Transilvania Leasing", ne declara in finalul discutiei Mihai Fercala.

SIF Transilvania a inregistrat cea mai buna crestere a activului net la patru luni. La finele lunii aprilie, SIF 3 avea un activ net de peste 2 miliarde de lei, in crestere cu 5,82% fata de sfirsitul lunii martie. Pentru celelalte societati de investitii, cresterile au fost de doua-trei procente. Dupa primele trei luni ale acestui an, SIF Transilvania a raportat un profit net de 33,38 milioane de lei.

Despre cum sa joci online la bursa pe www.cotidianul.ro/select