Firma Agricover, producator al marcilor Ulvex si Soreanca, se va extinde in Bulgaria si in Serbia.

Conducerea companiei Agricover, care se ocupa cu achizitionarea, depozitarea, procesarea cerealelor si cu fabricarea uleiului (Ulvex si Soreanca), a decis sa-si extinda activitatea in tarile vecine. Desi Romania are un potential agricol foarte mare, si mai ales neexploatat, nu mai este destul de interesanta pentru investitori. „Consideram ca ne-am extins destul in tara, acoperim noua judete din sudul tarii si ne vom orienta catre Bulgaria si Serbia. Exista similitudini cu tara noastra in privinta productiei si spatiilor de depozitare si perspectivele de dezvoltare sint atractive. Astfel, am decis ca in aceste tari sa investim in achizitionarea si depozitarea cerealelor", a spus Robert Arsene, directorul general Agricover. El a precizat ca primul pas in sensul extinderii in cele doua tari va fi facut inainte de finalul acestui an. „In urmatorii doi ani, adica 2008 si 2009, vom investi in Bulgaria si Serbia in jur de 7-8 milioane de euro", a spus Arsene.

Compania Agricover este structurata pe patru divizii cu activitate integrata: de distributie, de cereale, de productie seminte si de silozuri.

Grupul este in curs de vinzare a diviziei de ulei rafinat, care include o fabrica de ulei, marcile si reteaua de distributie si vinzari, catre firma Bunge Romania.

Agricover a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 257,6 milioane lei, in crestere cu 45% fata de anul precedent, in timp ce profitul grupului a urcat cu 132%, la 13,3 milioane lei.