Gala Premiilor APTR a fost si anul acesta o oglinda a starii televiziunii de la noi.

Ajunsa la a 17-a editie, Gala Premiilor Asociatiei Profesionistilor de Televiziune (APTR) a adunat, ca in fiecare an, oameni de televiziune din toate domeniile, de la tehnicieni pina la operatori, realizatori si montori si, in cele din urma, la vedetele care apar „pe sticla".De la stinga la dreapta: Grigore Lese, Marele Premiu APTR;Robert Turcescu, Cel mai bun talk-show; Dan Chisu,Cel mai bun documentar de calatorie Anul acesta, preferintele juriului (format din Manuela Cernat - presedinte, Nicolae Breban, Dan Pita, Lucia Hossu Longin si Sorin Iliesiu) s-au indreptat mai degraba catre filmele documentare cu subiecte din viata oamenilor simpli, de la tara. Dramele sinistratilor de la inundatii, singuratatea celor care traiesc rupti de civilizatie sau obiceiurile satului.

Intr-un cuvint, editia aceasta a Premiilor APTR poate fi pusa sub semnul vietii satului - avind in vedere si Marele Premiu: Grigore Lese, rapsodul popular care prezinta emisiunea „La portile ceriului" de la TVR Cultural.

Au existat si unele „minusuri" ale spectacolului de gala si cel mai important dintre acestea a fost, fara indoiala, prezentatoarea show-ului, Irina Movila (dupa ea, prezenta lui Nicolae Breban in juriu se datoreaza faptului ca acesta e „scriitor, scenarist si cineast"). In plus, discursuri de introducere ale premiantilor sforaitoare si ridicole. In ansamblu, totusi, show-ul a fost OK, si asta inca de la inceput, cind a evoluat pe scena interpretul Irvin Dooms, acompaniat la saxofon de Flavius Teodosiu.

De remarcat prezenta in sala si a cuplului Monica&Irinel Columbeanu (care nu au stat impreuna).

In fond, sint si ei oameni de televiziune, nu?

Palmares APTR Robert Turcescu, directorul editorial al „Cotidianului", a cistigat premiul la categoria Cel mai bun talk-show, pentru emisiunea „100%" de la Realitatea TV. Reporterul Antenei 1 Adelin Petrisor a obtinut premiul pentru Cel mai bun reportaj, pentru un film facut la inchisoarea de maxima securitate de la Guantanamo. Trofeul pentru Cel mai bun documentar de calatorie i-a fost oferit lui Dan Chisu. Premiul pentru Cel mai bun jurnal de televiziune a fost cistigat de postul Antena 3. Premiul special al juriului a revenit postului TVR Cluj pentru productia „1956 - revolutii esuate", iar Premiul pentru Investigatie sociala i-a fost decernat televiziunii OTV pentru un reportaj despre presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Neamatori, Alexandru Radulescu, acuzat de tentativa de omor calificat.