Conducatorul Bisericii Catolice, Papa Benedict al XVI-lea, ar putea transmite un mesaj live in cadrul celei de-a treia Adunari Ecumenice, ce se va desfasura la Sibiu intre 4 si 9 septembrie.

Secretarul de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, Adrian Lemeni, a declarat ieri ca Papa va fi in Austria in perioada 5-6 septembrie, neputind ajunge si la Sibiu. Potrivit MEDIAFAX, Lemeni se va deplasa saptamina viitoare la Vatican pentru a stabili detaliile legate de un eventual mesaj live al Papei in perioada evenimentului din Capitala Culturala Europeana. In afara de delegatia Vaticanului, care va fi condusa de cardinalul Gaspar, la Sibiu vor fi prezenti toti membrii Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, patriarhul ecumenic Bartolomeu I, episcopul presedinte al Bisericii Evanghelice din Germania, Arhiepiscopul Bisericii din Finlanda. La Adunare si-au anuntat intentia de a participa si Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu, José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Educatie si cultura, Jan Figel, si comisarul pentru Multilingvism, Leonard Orban.

Cea de-a treia Mare Adunare Ecumenica se va desfasura in Romania pentru ca este o tara in care predomina ortodoxia, dupa ce, in 1989, intilnirea a fost organizata la Basel, in Elvetia, tara majoritar protestanta, iar in 1997 la Graz, in Austria, tara preponderent catolica. Adunarea va avea loc in pavilionul multifunctional din centrul Sibiului, iar tema este „Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta pentru innoire si unitate in Europa".

Programul Adunarii Ecumenice de la Sibiu, pe www.cotidianul.ro/select