208 persoane din Hong Kong au cerut Comisiei de Cenzura si Audit al Presei Tiparite sa interzica vanzarea Bibliei persoanelor cu varsta sub 18 ani. Acestia motiveaza actiunea prin faptul ca Biblia ar reproduce scene imorale, neadecvate pentru

208 persoane din Hong Kong au cerut Comisiei de Cenzura si Audit al Presei Tiparite sa interzica vanzarea Bibliei persoanelor cu varsta sub 18 ani. Acestia motiveaza actiunea prin faptul ca Biblia ar reproduce scene imorale, neadecvate pentru minori, noteaza rian.ru! INVATAMINTE IMORALE. Autorii petitiilor sustin ca Sfanta Scriptura se bazeaza pe povestiri care contin acte de viloenta, incest, viol si canibalism si cer o lege prin care cartea de baza a crestinatatii sa fie declarata imorala! Daca protestestele vor fi luate in considerare, atunci vanzarea Bibliei in Hong Kong va fi permisa numai persoanelor cu varsta peste18 ani. De asemenea cartile vor fi invelite in folie si cumparatorii vor fi avertizati de faptul ca dau banii pe o carte imorala . ASOCIERE STUPIDA. Conform sursei citate, plangerile au la baza un recent scandal, plecat de la o provocare lansata de revista Student Press. In paginile publicatiei, studentilor li se cerea sa povesteasca fanteziile sexuale pe care le-au avut cu rudele sau cu ...animalele. Considerat imoral si jignitor de catre studenti si personalul Universitatii Hong Kong, respectivul text ar putea duce la raspunderea penala a initiatorilor. Jurnalistii s-au disculpat, afirmand ca nu au vrut altceva decat sa dezbata teme considerate tabu in societate. Ei au facut si o paralela intre initiativa lor si Biblie, afirmand ca inclusiv Sfanta Scriptura este considerata neadecvata ca mesaj in multe cercuri sociale. De aici si pana la cerinta celor 208 cetateni nu a mai fost decat un simplu pas. Unul care ne demonstreaza cat de stupizi putem sa fim in ideile pe care uneori le lansam.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.