Goran Bregovic a cintat luni la Tirgu-Mures in fata a mai bine de 2.500 de persoane.

- Catalin Heghes, Tirgu-Mures

S-a vorbit despre concertul de la Tirgu-Mures al lui Bregovic saptamini la rind, iar cu o ora inainte de inceperea spectacolului, la Sala Polivalenta, lumea deja se inghesuia la intrare.

La ora 20.00, ora oficiala de incepere a concertului, lumea a inceput sa aplaude, sa-l cheme pe scena. Din tribunele Salii Polivalenta au coborit rind pe rind membrii orchestrei The Wedding and Funeral Orchestra, iar dupa o scurta „incalzire", pe scena a urcat si Goran Bregovic, aplaudat la scena deschisa de 2.500 de mureseni. Timp de doua ore, cit a durat concertul, n-a mai contat pretul biletului, n-a mai contat acustica mediocra a salii, n-a mai contat nimic.

„Acum nu mai am o patrie a mea geografic vorbind, nu ma mai raportez la niste granite, tara mea este un teritoriu emotional, iar in el Romania ocupa un loc important", spunea Goran Bregovic inainte de concert.

Sentimentul se pare ca a fost reciproc, intrucit compozitorul sirb a adaugat ca turneul pe care l-a avut in Romania „a fost o saptamina care face parte din acele perioade din viata pe care nu le uitam niciodata. Eu si muzica mea ne simtim foarte bine primiti aici, in Romania... Senzatia de fiecare data cind cint in Romania e ca publicul poate cinta mai bine decit mine. Sinteti foarte muzicali".

Turneul Goran Bregovic&The Wedding and Funeral Orchestra a inceput pe 8 mai la Timisoara, a trecut prin Brasov, Galati si Tirgu-Mures si s-a incheiat ieri, 15 mai, la Cluj.

Incepind cu 18 mai, „Idealistic Home", noua expozitie de la Centrul Ceh. Mai mult, pe www.cotidianul.ro/select