Fosta glorie a fotbalului romanesc, Gheorghe Hagi va reveni pe terenul de joc. Pe 13 iunie Hagi va participa la meciul omagial al fostului mare goalkeper Rinat Dasaev, informeaza prensafutbol.com. ANTRENAT DE PELE. In ziua in care va implini 5
Fosta glorie a fotbalului romanesc, Gheorghe Hagi va reveni pe terenul de joc. Pe 13 iunie Hagi va participa la meciul omagial al fostului mare goalkeper Rinat Dasaev, informeaza prensafutbol.com. ANTRENAT DE PELE. In ziua in care va implini 50 de ani, Rinat Dasaev, fostul adversar al Romaniei la Campionatul Mondial din Italia 1990, va fi omagiat intr-un meci intre o selectionata a lumii si una a fostelor glorii din Uniunea Sovietica. Selectionata lumii va fi pregatita de celebrul Edson Arantes do Nascimentu "Pele" iar in componenta ii va avea printre altii pe Gheorghe Hagi, Diego Maradona, Michel Platini, Ruud Gullit, Marco van Basten, Harald Schumacher si Gary Lineker. De partea cealalta, selectionata Uniunii Sovietice ii va avea pe teren pe Vaguis Hidiatulin, Oleg Romantev, Fiodor Cerenkov, Valeri Gazzaev, Oleg Protasov, Alexei Mihailicenko sau Viaceslav Sanov. CARIERA. Rinat Dasaev si-a inceput cariera la Spartak Moscova, in 1978, timp de 11 sezoane a evoluand la aceasta echipa, in 335 de meciuri de campionat si 40 de cupa. De sase ori a fost desemnat cel mai bun goalkeper al URSS. In semn de recunostinta a meritelor sale in fotbalul international, in 2004, FIFA l-a inclus pe Dasaev in topul celor mai buni 100 de fotbalisti din toate timpurile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.