Comisarul european spune ca se gindeste serios la clauza de salvgardare.

Una din problemele care vor framinta Romania dupa referendumul din 19 mai va fi activarea clauzei de salvgardare pe justitie de catre Comisia Europeana. Intr-o
Comisarul european spune ca se gindeste serios la clauza de salvgardare.

Una din problemele care vor framinta Romania dupa referendumul din 19 mai va fi activarea clauzei de salvgardare pe justitie de catre Comisia Europeana. Intr-o declaratie data luni la Bruxelles, citata de pagina electronica a Deutsche Welle, vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, sustine ca va analiza "cu foarte mare atentie" petitia europarlamentarului german Markus Ferber prin care acesta cere activarea clauzei de salvgardare pentru Romania.

Frattini spune ca a discutat deja cu ministrul Tudor Chiuariu despre doua dintre cele mai importante subiecte sesizate de Ferber. Este vorba de incalcarea independentei procurorilor DNA si despre adoptarea in forma modificata a legii privind infiintarea ANI. "As fi ingrijorat de intreruperea sau de lipsa de continuitate a investigatiilor care au inceput aici in Romania si care au avut pina acum efecte pozitive. Subliniez importanta garantarii independentei magistratilor pentru a merge inainte", spune Frattini. "Vom fi foarte drastici in analizarea ANI fiindca aceasta a fost unul dintre obiectivele impuse Romaniei", a adaugat el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.