Consilier european cu limba rusa Secretarul de stat ales de ministrul de Interne, Cristian David, pentru relatia cu Parlamentul si afaceri europene cunoaste doar limba rusa, dupa cum reiese din CV-ul sau. „Stiu si franceza. Putin. De contactele europene se ocupa domnul chestor Alexandru", a precizat Marian Patuleanu, citat de NewsIn.

Lideri UDMR cercetati de DNA

DNA a declansat ieri urmarirea penala impotriva a patru lideri UDMR: Szabo Stefan, presedintele CJ Satu Mare, Riedl Rudolf, subprefect de Satu Mare, deputatul Erdei-Doloczki Istvan si subsecretarul de stat Cseke Attila-Zoltan. Ei sint acuzati ca au distribuit preferential fonduri catre primarii conduse de UDMR . (D.P.)

Record la vorbitul la telefon

Durata convorbirilor din retelele de telefonie mobila in 2006 a atins 14,53 miliarde de minute, cu 54% mai mult fata de anul precedent, a anuntat ieri Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii. Cu alte cuvinte, anul trecut s-au vorbit 27.664 de ani la telefonul mobil.

S-au stabilit preturile la roaming

Parlamentul si Consiliul European au ajuns la un compromis in ce priveste tarifele de roaming in UE. Preturile vor scadea in urmatorii trei ani: la apelare, 49 de eurocenti va costa minutul in primul an, 46 in al doilea si 43 in al treilea. La apelurile primite, costurile vor scadea la 24, 22 si apoi la 19 eurocenti. (L.C.)