Produsul analizat are ca ingredient principal uleiul vegetal, nespecificandu-se natura acestuia. De aceea, este interzis celor care sufera de boli renale sau hepatice.  

Crenvurstii vegetali Cardinali au ca ingredient principal uleiul vegetal. Urmatoarele ingrediente conform etichetei sunt: "proteina vegetala din soia, amidon modificat (unul dintre: E1420, E1440, E1451, 1413, 1414, 1420, 1422, 1442, E1410, E1412, E1450), gluten, maltodextrina, stabilizator: metil celuloza (E461), dextroza, sare iodata, usturoi, ceapa, condimente, extract de ardei, arome, potentiator, de aroma: glutamat monosodic (E621), antiaglomerant: silice amorfa, colorant: caramel (E150c sau E150d sau E150b sau E150a) si carmin (E120), extract de paprika, fum. Contine: proteina vegetala din soia, gluten, dioxid de sulf, susan". Producatorul specifica faptul ca produsul "nu necesita fierbere". Valorile nutritionale medii pentru 100 g produs sunt: proteine 8,1g, lipide 18,7g, glucide 5,0 g, valoare energetica 915 kj/221 kcal.    
ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare spune ca ar fi fost utila precizarea sursei botanice de ulei vegetal si a aromelor pe care producatorul le-a folosit pentru fabricarea acestui aliment. Produsul contine dioxid de sulf (E220), conservat artificial care impiedica asimilarea vitaminei B1, iar persoanelor sensibile le produce dureri de cap si ameteala. Poate produce asa numitul astm de sulfit si probleme gastrointestinale persoanelor sensibile.   Un alt aditiv folosit in acest produs care provoaca foarte multe probleme de sanatate este glutamatul monosodic. Acest potentiator de aroma este total interzis in alimentatia copiilor si a sugarilor. Majoritatea producatorilor il folosesc pentru a da impresia ca alimentele au un gust extraordinar. Produsul are o densitate calorica medie.    
CONCLUZII. Specialistul nostru spune, analizand eticheta produsului, ca este interzis persoanelor cu intoleranta la gluten, alergice la soia si ladioxid de sulf. De asemenea, produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, celor cu status proinflamator sistemic, suferinzilor de ficat, persoanelor care sufera de afectiuni renale si gastrointestinale.