Mai multe banci din Romania acorda finantari pentru achizitionarea unor imobile aflate in stadiul de proiect.

Puteti obtine un credit ipotecar si fara a construi in nume propriu o locuinta si fara a garanta cu o casa deja ridicata. Cit
Mai multe banci din Romania acorda finantari pentru achizitionarea unor imobile aflate in stadiul de proiect.

Puteti obtine un credit ipotecar si fara a construi in nume propriu o locuinta si fara a garanta cu o casa deja ridicata. Citeva banci din Romania au in portofoliu un credit hibrid construit special pentru cei care vor sa cumpere drepturile de proprietate asupra unui imobil aflat inca in stadiul de proiect. Solutia consta in acordarea unui credit ipotecar pentru constructie cu plata in mai multe transe, dupa ce ati negociat cu dezvoltatorul proiectului imobiliar. Banca va pune ipoteca pe terenul unde va fi construita casa si pe locuinta care urmeaza a fi construita. De aceea este foarte important ca, in negocierea cu dezvoltatorul proiectului imobiliar, sa solicitati transferarea dreptului de proprietate asupra terenului inca dinainte de inceperea constructiei efective. In acest fel veti fi proprietari pe teren si veti putea garanta creditul. Proprietatea asupra terenului va confera libertatea de a negocia cu mai multe institutii de credit (nu doar cu una asa cum sugereaza unii dezvoltatori imobiliari). Odata obtinut dreptul de proprietate asupra terenului, veti putea obtine creditul, cu conditia de a plati un avans de 25% din valoarea totala a terenului si locuintei.

O situatie clara in care poate fi utila o astfel de finantare este cazul ansamblurilor rezidentiale, din ce in ce mai multe in Bucuresti. Aici, dezvoltatorul proiectului solicita plata locuintei inca dinainte de a incepe constructia efectiva. Si aici intervine rolul bancii. Portalul www.finzoom.ro a realizat un top al acestor credite bazat pe analiza ofertelor bancare in cazul unui credit in valoare de 135.000 de euro, o valoare a proprietatii de 180.000 de euro si o perioada de acordare de 25 de ani. Este vorba despre un imprumut ipotecar pentru constructia de locuinte. La Banca Romaneasca se percepe o Dobinda Anuala Efectiva de 6,17% si o rata lunara de 861,57 euro. Credit Europe Bank utilizeaza o DAE de 6,93%, rezultind o rata lunara de 911,5 euro, in timp ce ING Bank are o dobinda de 7,08% si o rata de 932,73 euro. La BCR dobinda este de 7,54%, iar rata de 953,89 euro, la UniCredit avem o dobinda de 8,20% si o rata lunara de 1.012,64 euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.