Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, marti, la Realitatea Tv, ca nu crede ca a fost in Parlament la sedinta in care, in 1994, s-a votat propunerea de suspendare din functie a lui Ion Iliescu, insa a apreciat ca Legislativul a

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, marti, la Realitatea Tv, ca nu crede ca a fost in Parlament la sedinta in care, in 1994, s-a votat propunerea de suspendare din functie a lui Ion Iliescu, insa a apreciat ca Legislativul a fost inteligent atunci respingand propunerea. Basescu a spus totodata ca doreste sa discute cu fostii sefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Regele Mihai, pentru a vedea daca poate avea cu acestia o relatie de colaborare pentru interesul national, deasupra partidelor. Cat priveste strategia postreferendum, in cazul in care il va castiga, Basescu a anuntat ca primul lucru pe care il va face va fi sa cheme partidele la Cotroceni pentru a vedea daca propunerile sale pot fi sustinute si adoptate in Parlament.El a explicat ca va dori sa vada, in aceasta intalnire de dupa castigarea referendumului, daca propunerile si initiativele sale pot fi adoptate in Parlament. Basescu a mentionat ca are obligatia, ca sef al statului, sa propuna parlamentarilor o serie de prioritati, dupa ce va castiga referendumul. Prima dintre acestea este, conform lui Basescu, demararea procesului de schimbare a clasei politice, prin introducerea unui mecanism de vot uninominal care sa ii responsabilizeze pe politicieni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.