In emisiunea "Nasul" de pe B1 TV, Basescu l-a avertizat pe Ion Iliescu de faptul ca, in cazul sau "se prefigureaza acuzatia de genocid", in conditiile in care au murit mai multi oameni dupa ce acesta a preluat puterea in decembrie '89", decat in timpul revolutiei. El i-a imputat fostului sef de stat ca este "un profitor de revolutie, care a stiut sa o confiste si sa o puna in slujba Partidului Comunist". Basescu a aratat ca lui Iliescu ar trebui sa-i fie stampilate pe frunte declaratiile din decembrie 1989, potrivit carora "cuplul Nicolae si Elena Ceausescu a intinat nobilele idealuri ale socialismului stiintific". Reactia lui Ion Iliescu la acuzatii a venit ieri: "Afirmatiile lui Traian Basescu sunt fabulatii mincinoase, vehiculate la vremea lor de persoane sau forte interesate", iar faptul ca le reia in acest moment dovedeste "decaderea sa morala".
Despre liderul PSD Viorel Hrebenciuc, Basescu a apreciat ca este "de meserie aranjor, domnul care merge in mod egal si la Bogdan Olteanu, si la Ion Iliescu, si la Patriciu, si la Dan Voiculescu". Presedintele suspendat a creat o imagine ce a starnit rasul audientei si pentru Hrebenciuc "cel universal": "cineva trebuie sa il puna intr-un cuier si sa-i spuna ca nu mai ajunge cu picioarele la pamant, ceea ce i se va intampla in curand" . Liderul PSD a raspuns ieri la atac, afirmand, potrivit Mediafax, ca Basescu este aranjorul propriei sale suspendari si propriul sau dusman.
Seful suspendat al statului l-a avut in vizor si pe senatorul UDMR Verestoy Atilla, afirmand ca acesta este varianta maghiara a lui Hrebenciuc. "Eu credeam ca domnul Traian Basescu are mai multa imaginatie. Dansul considera ca nu va fi tras niciodata la raspundere pentru afirmatiile pe care le face", a reactionat Verestoy. (R.I.P.)