Compania farmaceutica ceha Zentiva a vindut pe piata romaneasca, in primul trimestru al acestui an, cu 27,2% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, vinzarile au ajuns la 23,2 milioane de euro, productia locala (fosta


Compania farmaceutica ceha Zentiva a vindut pe piata romaneasca, in primul trimestru al acestui an, cu 27,2% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, vinzarile au ajuns la 23,2 milioane de euro, productia locala (fosta fabrica Sicomed - n.r.) detinind 57,7% din total. Romania este cea de-a doua piata ca importanta pentru grupul Zentiva, cu un aport de 19,8% la vinzarile totale ale grupului ceh, potrivit raportului trimestrial al companiei. Dintre marcile locale, cele mai profitabile au fost Algocalmin, Antinevralgic si Dicarbocalm.

Potrivit firmei de cercetare Cegedim, Zentiva Romania a incheiat anul 2006 pe locul sapte in topul companiilor farmaceutice din Romania, cu vinzari de 284 de milioane de lei si o cota de piata de 5,2%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.