Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) critica refuzul universitatilor de a da informatii privind veniturile si cheltuielile aferente caminelor studentesti. Numai doua institutii - Academia de Studii Economice Bucuresti si
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) critica refuzul universitatilor de a da informatii privind veniturile si cheltuielile aferente caminelor studentesti. Numai doua institutii - Academia de Studii Economice Bucuresti si Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - din totalul de 35 au raspuns solicitarii transmise in acest sens de ANOSR, pe 26 martie. Concret, studentii au lansat Campania "Transparenta in camine", care prevedea ca toate universitatile de stat din tara sa afiseze lunar veniturile si cheltuielile aferente fiecarui camin. Prin acest demers, ANOSR si-a propus sa identifice cauzele ce stau la baza unui nivel nejustificat de mare al taxelor de camin percepute de la studenti, dar si sa inlature "valul ignorantei" mentinut de universitatile inchise si netransparente, se arata intr-un comunicat remis redactiei. "In baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precum si a statutului studentilor de "contribuabili" la fondurile camine-cantine, solicitarea ANOSR are nu doar temei legal, ci si legitimitate", se mai precizeaza in document. Astazi, studentii vor inainta Ministerului Educatiei rezultatele campaniei, solicitandu-i moului ministru sprijin in identificarea motivelor pentru care majoritatea universitatilor refuza sa publice aceste informatii, "in ciuda obligatiilor legale si morale in acest sens''.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.