Presedintele PSD Bucuresti l-a acuzat pe presedintele interimar ca este partenerul „baietilor destepti" care graviteaza in jurul Primariei Capitalei.

Marian Vanghelie a organizat ieri o conferinta de presa in care a incercat sa demonstreze ca exista si oligarhi portocalii. A vorbit mai intii de Luxten si de achizitiile de energie ale Primariei Capitalei. Potrivit declaratiilor lui Vanghelie, in mandatele primarilor Basescu si Videanu „s-a cumparat curent scump de la Luxten in valoare de 1,2 miliarde de euro".

Presedintele PSD a recunoscut ca achizitiile s-au facut in baza unor licitatii, „ca si achizitiile celorlalti oligarhi de care zicea Basescu", dar - adauga el - „la un pret de peste patru ori mai mare" decit pretul cu care Luxten a cumparat energia pentru a o revinde primariei. Vanghelie a prezentat presei si un tabel al sumelor prevazute in bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru iluminatul public. Acestea au crescut de la 227 de miliarde de lei vechi in anul 2000 la 700 de miliarde in 2006.

Liderul PSD Bucuresti a trecut apoi la „oligarhia asfaltului". Autoritatea locala a Bucurestiului - spune Vanghelie - face plati doar catre patru firme, 75% dintre sumele alocate mergind catre firma Euroconstruct, respectiv catre firma sotilor Cazacu, membri ai PD. „In mandatul lui Traian Basescu s-au facut afaceri imobiliare de doua miliarde de euro", a mai spus Vanghelie, fara a intra in detalii. El a mai vorbit si despre „monopolul parcarilor din Bucuresti", afacere din care „firma domnului Cocos incaseaza anual sume de 50 de milioane de euro, Primaria Capitalei necistigind nimic".

Marian Vanghelie l-a acuzat si pe Cezar Preda, lider al PD, ca profita de pe urma banilor publici de la Capitala. „In momentul de fata, REBU incaseaza 100 de milioane de euro. In spatele societatii REBU este Cezar Preda, care are si actiuni", a declarat primarul sectorului 5. Liderul PSD Bucuresti a trecut, in cele din urma, la Traian Basescu, pe care l-a somat public sa dea inapoi casa din Mihaileanu pe care a primit-o pe cind era primar. Printre acuzatiile aduse, Marian Vanghelie a strecurat si informatia ca politia l-ar fi oprit intr-o seara pe Traian Basescu, acesta conducind autoturismul in stare de ebrietate. Mai mult, liderul PSD sustine ca ar exista si o inregistrare a politiei. „Ha, ha, ha, ha! M-ati prins", le-ar fi zis Basescu politistilor, potrivit informatiilor detinute de Vanghelie. Acesta ne-a declarat ulterior ca incidentul respectiv s-ar fi petrecut la finele anului trecut, pe raza judetului Ilfov. Politia Ilfov neaga categoric informatiile furnizate de Marian Vanghelie.