Liderul PC, Dan Voiculescu, a cerut ieri ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, cercetarea averii Monicai Macovei, existand indicii privind dobandirea ilicita a unor bunuri.    Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a adresat ieri o
Liderul PC, Dan Voiculescu, a cerut ieri ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, cercetarea averii Monicai Macovei, existand indicii privind dobandirea ilicita a unor bunuri.    Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a adresat ieri o scrisoare ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, prin care solicita cercetarea averii fostului ministru Monica Macovei (foto), aratand ca exista indicii privind dobandirea ilicita a unor bunuri de catre aceasta in perioada in care aceasta a indeplinit functia de membru al Guvernului. "Un prim indiciu in acest sens rezulta din faptul ca doamna Monica Macovei a incalcat obligatiile instituite prin art. 4 din Legea nr. 115/1996, text ce obliga persoanele la care se refera actul normativ sa-si publice declaratiile de avere pe paginile de Internet ale Guvernului si Ministerului Justitiei, atat in momentul numirii in functie, cat si dupa incetarea mandatului, aceasta fiind prima modalitate de constatare a unor diferente intre bunurile aflate in patrimoniul demnitarului la inceperea mandatului si cele obtinute de acesta in perioada exercitarii functiei", se arata in scrisoarea liderului PC. In ciuda acestor prevederi, dupa revocarea sa din functie, Macovei nu numai ca nu si-a actualizat declaratia de avere, dar a si retras-o pe cea initiala atat de pe site-urile Guvernului si Ministerului Justitiei, cat si de pe site-ul propriu.     BANII DE LA CSM. Dan Voiculescu ii mai solicita ministrului Chiuariu sa verifice sumele de bani pe care Macovei le-a primit pentru participarea la sedintele CSM, raportat la datele la care aceasta a fost prezenta la dezbateri, precum si a diurnelor primite pentru deplasarea in strainatate. Contrar prevederilor legale, pe durata mandatului sau, mai spune liderul PC, Monica Macovei a pastrat stranse legaturi cu o serie de ONG-uri care au primit finantare de la UE. In consecinta, presedintele PC cere ministrului Justitiei sa dispuna verificari privitoare la fondurile externe primite de aceste ONG-uri si modul in care au fost folosite, existand indicii clare ca o mare parte din sume au fost utilizate in interes personal atat de membrii din conducerea organizatilor, cat si de catre Macovei. PC a trimis, tot ieri, o sesizare si procurorului general, care are ca obiect privatizarea ALRO Slatina si ii vizeaza pe Traian Basescu, Valeriu Stoica si Radu Berceanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.