Premierul Italiei a fost invitat de catre echipa Maserati sa asiste la concursul auto ce se va disputa in jurul Casei Poporului.

Inchisa din cauza lucrarilor pentru construirea Bucharest Ring, circulatia in jurul Casei Poporului va f
Premierul Italiei a fost invitat de catre echipa Maserati sa asiste la concursul auto ce se va disputa in jurul Casei Poporului.

Inchisa din cauza lucrarilor pentru construirea Bucharest Ring, circulatia in jurul Casei Poporului va fi deschisa temporar joi pentru camioane, 116 vehicule de mare tonaj urmind sa care spre paddock-uri masinile si echipamentele aferente curselor programate in weekend. Printre pilotii celebri care vor concura la Bucuresti se numara Mika Salo (in F1 intre 1994 si 2000 si in 2002), care a cistigat pentru Maserati etapa FIA GT de la Silverstone (alaturi de Thomas Biagi). In plus, echipa italiana incearca sa-l aduca la Bucuresti, ca invitat, si pe premierul italian Romano Prodi, dar acesta nu a confirmat inca prezenta la cursa.

20 mai va fi o zi istorica pentru campionatul FIA GT, iar asta nu numai pentru ca in premiera una dintre etape va fi gazduita de capitala Romaniei, ci pentru ca ea se va desfasura din nou pe un circuit stradal dupa aproape exact zece ani de la precedenta, gazduita de Helsinki. In mai 1997, finlandezii au fost extaziati de evolutia eroului local JJ Lehto, fost pilot de F1, care a plecat din pole position si a cistigat cursa. Spectatorii romani nu au un compatriot in concursul FIA GT, dar asta nu i-a impiedicat sa se inghesuie la ghisee, biletele de la tribuna Bronz (700.000 lei vechi) epuizindu-se.

Pe linga etapa a treia a sezonului FIA GT (duminica, ora 14.15), pe circuitul Bucharest Ring se vor mai disputa etapa a doua din Campionatul European FIA GT3 (trei curse: simbata, ora 15.45; duminica, orele 11.45 si 16.45) si a treia din Formula 3 britanica (simbata, ora 11.55, si duminica, ora 10.45), plus competitia autohtona Cupa Dacia Logan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.