2,2 miliarde SMS-uri
Anul trecut am vorbit la telefonul mobil cu peste 50% mai mult decat in 2005 si am trimis peste 2,2 miliarde de SMS-uri.


Despre "rolul telefonului in viata de zi cu zi", studiile de socio-antro
2,2 miliarde SMS-uri
Anul trecut am vorbit la telefonul mobil cu peste 50% mai mult decat in 2005 si am trimis peste 2,2 miliarde de SMS-uri.


Despre "rolul telefonului in viata de zi cu zi", studiile de socio-antropologie pot vorbi in cele mai diverse aspecte. Numai ca, de la an la an, statisticile operatorilor ii zapacesc pe cercetatori.   Iata ca si in Romania cifrele "reci" ale rapoartelor se modifa dramatic. Anul trecut am vorbit la telefonul mobil peste 14,35 miliarde de minute, in crestere cu 54% fata de anul 2005, potrivit "Raportului privind sectorul de comunicatii electronice", publicat ieri de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.   Durata convorbirilor initiate din retelele de telefonie fixa a scazut cu 6,8% in 2006, la 9,625 miliarde de minute. In ultimul an s-a inregistrat o dublare a cotei de piata pentru furnizorii alternativi de telefonie fixa, respectiv 19,4%. Volumul anual de trafic realizat de abonatii furnizorilor alternativi de telefonie fixa a depasit 1,9 miliarde de minute, inregistrand o rata de crestere de 136% in 2006 fata de 2005.     MESAGERI. La sfarsitul anului 2006, 66,1% din numarul total de cartele SIM corespundeau utilizatorilor de servicii de telefonie mobila preplatite, in timp ce 33,9% corespundeau numarului de abonamente. Utilizatorii de telefonie mobila (peste 17 milioane) au trimis 2,25 miliarde de SMS-uri si 25 milioane de MMS-uri anul trecut. Traficul de apeluri video 3G a scazut cu 14% in perioada iulie-decembrie comparativ cu primul semestru al anului, totalizand un volum de 1,5 milioane de minute pe intregul an 2006.   De asemenea, la finele anului precedent, Romania avea 3,29 milioane de conexiuni la internet, din care mai mult de 1,8 milioane de legaturi aveau ca suport tehnologia mobila. Si pentru ca toate aceste performante nu ar avea nici un sens daca nu ar fi convertibile in resurse financiare, ANRCTI a estimat valoarea pietei telecomunicatiilor la 3,5 miliarde de euro, cu 500 milioane de euro mai mult fata de 2005.      


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.