In tot cursul zilei de ieri mass-media internationale au cautat sa afle adevarul in legatura cu atacul cerebral care l-a doborat pe Muammar Ghadafi, conducatorul Libiei. Presa israeliana a preluat inca din primele ore ale diminetii stirile transmise
In tot cursul zilei de ieri mass-media internationale au cautat sa afle adevarul in legatura cu atacul cerebral care l-a doborat pe Muammar Ghadafi, conducatorul Libiei. Presa israeliana a preluat inca din primele ore ale diminetii stirile transmise de agentia palestiniana de informatii "Maan", dupa care copiii lui Ghadafi au fost chemati urgent la spitalul unde a fost internat dictatorul libian. Acesta s-ar fi aflat in coma, in urma unui puternic strog cerebral. Starea sa medicala a fost caracterizata foarte grea, indentica cu starea in care s-a aflat conducatorul israrelian Ariel Sharon, cand acesta a fost transportat a doua oara la spitalul din Ierusalim. Agentia palestiniana a transmis stirea ca toti copiii lui Ghadafi se afla in jurul patului tatalui lor muribund. Ghadafi e cunoscut ca unul din conducatorii puternici din lumea islamica, care nu o data a actionat de pe pozitii anti-americane si anti-occidentale, sustinand aventurierismul nuclear al presedintelui iranian Mahmud Ahmadinejad si puseurile anti-israeliene ale Hezbollah si organizatiilor fundamentaliste palestiniene. In urma cu o luna, referindu-se la rapirea marinarilor britanici de catre fortele iraniene Ghadafi a avut tupeul sa atace "colonialismul occidental", declarand: "Colonialismul este dusmanul Islamului, dusmanul arabilor si dusmanul Iranului. Londra isi inchipuie ca Irakul este o colonie engleza". Referindu-se la renuntarea, in urma cu trei ani, de catre Libia la inarmarea atomica, Ghadafi a acuzat tarile ocidentale intr-un interviu la BBC ca "nu si-au tinut promisiunile de despagubire a poporului libian". El a indemnat Coreea de Nord si Iranul sa-si continue programul atomic. Se pare ca totusi atacul vascular nu este atat de grav. Premierul italian Romano Prodi a declarat ca Ghadafi i-a telefonat in seara de duminica 13 mai si in dimineata de luni 14 mai. Intre altele au discutat si despre cele cinci infirmiere bulgare condamnate la moarte in Libia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.