Vicepresedintii Camerei Deputatilor s-au dezlantuit ieri impotriva procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, afirmand ca aceasta este "de o prostie covarsitoare", iar seful Camerei, Bogdan Olteanu, a decis sa trimita catre CSM o sesizar
Vicepresedintii Camerei Deputatilor s-au dezlantuit ieri impotriva procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, afirmand ca aceasta este "de o prostie covarsitoare", iar seful Camerei, Bogdan Olteanu, a decis sa trimita catre CSM o sesizare privind atitudinea "sfidatoare" a lui Kovesi la adresa Parlamentului.
Conducerea Camerei s-a aratat ieri extrem de nemultumita de scrisoarea procurorului general, prin care refuza solicitarea lui Bogdan Olteanu in legatura cu audierea mai multor procurori de catre Comisia parlamentara privind interceptarile telefonice. Potrivit secretarului Camerei, Valeriu Zgonea, tonul misivei lui Kovesi i-a iritat profund pe membrii Biroului Permanent. Concluzia pe marginea scrisorii a formulat-o vehement vicepresedintele Camerei, Lucian Bolcas, care a spus ca procurorul general este "de o prostie covarsitoare". Deputatului PRM i-au tinut isonul si ceilalti vicepresedinti ai forului: Eugen Nicolicea (PSD), Valer Dorneanu (PSD) si Daniela Popa (PC). Izbucnirea alesilor s-a datorat, potrivit lui Zgonea, "atitudinii neprincipiale si neserioase" a lui Kovesi, care "a jignit Parlamentul" printr-o "epistola" in care acuza nefondat Legislativul, fara a indica vreun articol de lege incalcat.
In replica, procurorul general a declarat ca refuza sa creada ca afirmatiile referitoare la scrisoarea sa au fost facute in Parlamentul Romaniei.
In scrisoare, Kovesi ia act "cu ingrijorare" de solicitarea lui Bogdan Olteanu de a permite audierea mai multor procurori, concluzionand ca citarea acestora la o comisie parlamentara nu este in concordanta nici cu Constitutia si nici cu o decizie a CSM in acest sens. Ea a afirmat, in document, ca solicitarea lui Olteanu este contrara legilor privind organizarea judiciara si l-a acuzat pe seful Camerei" de imixtiune in activitatea procurorilor". (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.