Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta ia in calcul declararea judetului ca zona calamitata, in conditiile in care mai multe mii de hectare de culturi, in principal grau, au fost distruse de temperaturile ridicate si de lipsa prec
Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta ia in calcul declararea judetului ca zona calamitata, in conditiile in care mai multe mii de hectare de culturi, in principal grau, au fost distruse de temperaturile ridicate si de lipsa precipitatiilor, informeaza Mediafax. "Cele mai afectate culturi sunt graul, ovazul, orzoaica si livezile de pomi. Anii trecuti, cifra precipitatiilor era de 334 - 555 mililitri pe metrul patrat. Din noiembrie 2006 s-au inregistrat doar 116,4 ml. Totodata, o mare problema este lipsa sistemelor de irigatii, care ar putea remedia cat de cat situatia. Daca nu va ploua in zilele urmatoare, exista riscul ca productia de grau sa fie mult mai mica decat cea de anul trecut, in vreme ce porumbul s-ar putea usca in totalitate. Mai ales ca aceasta ultima cultura a fost atacata si de daunatori", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei, Stere Economu.
In judetul Constanta s-au cultivat 134.000 de hectare de grau, 16.000 ha orz, 12.000 ha orzoaica si 34.000 ha rapita. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.