Intrebarea zilei: Considerati ca Adrian Paunescu a fost un disident al perioadei comuniste sau un Ąpoet de curte"?

Astept raspunsurile Dvs. la e-mail turcescu@cotidianul.ro sau direct pe web, la www.cotidianul.ro/turcescu. Va multumesc.

Robert Turcescu, director editorial Cotidianul

Intrebarea de ieri: Care vi s-a parut cea mai puternica declaratie facuta de Traian Basescu la mitingurile de la sfirsitul saptaminii trecute?

kalino1 (WEB)

Daca va veti mobiliza si veti spune NU la referendumul din 19 mai, forta voastra va declansa o noua revolutie. Una pe care nimeni nu va mai putea sa v-o fure. Votul vostru negativ va produce un cutremur in actuala clasa politica, formata pe durata nesfirsitei Ątranzitii".

CioaraDPGard (WEB)

Una dintre cele mai dure afirmatii a fost rostita la Cluj-Napoca, pe 9 mai, atunci cind a nominalizat oligarhii. A fost momentul inceperii razboiului fatis si violent, fara ascunzisurile si ambiguitatile discursului politic cu care fusseram obisnuiti. Probabil ca discursul respectiv a coincis si cu intrarea campaniei pe ultima suta de metri (zece zile).

Nina C (e-mail)

A fost la Iasi, unde a trasat calea Romaniei dupa 20 mai, prioritatile fiind: o noua Constitutie... in interesul poporului, pt. popor, si nu pentru un grup restrins cum este astazi .../ o noua clasa politica in SLUJBA CETATEANULUI, o mentalitate noua a romanului, romanul trebuie sa constientizeze ca el este stapin in tara sa, iar institutiile statului trebuie sa lucreze pt. el.