Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a raspuns solicitarii liderului PD Emil Boc de a nu decide asupra pachetului de legi privind securitatea nationala si asupra retragerii din Irak in ultimele zile de mandat, aratand ca va uza in "functie de nece
Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a raspuns solicitarii liderului PD Emil Boc de a nu decide asupra pachetului de legi privind securitatea nationala si asupra retragerii din Irak in ultimele zile de mandat, aratand ca va uza in "functie de necesitati" de toate prerogativele constitutionale.
Vacaroiu il atentioneaza pe Boc: "limitarea declaratiilor si actiunilor in perimetrul atributiilor proprii, inclusiv in cazul unui sef de partid, este calea cea mai potrivita pentru consolidarea statului de drept". Administratia Prezidentiala mentioneaza, intr-un comunicat de presa, ca presedintele interimar a luat act de cererea lui Emil Boc, ca in sedinta CSAT de marti (n.r. - astazi) sa nu ia decizii importante pentru Romania in privinta unor probleme sensibile, precum retragerea trupelor romanesti din Irak, legile sigurantei nationale sau numirea directorului SIE", Vacaroiu fiind hotarat sa actioneze, "ca si pana acum, conform Constitutiei, in interesul sigurantei nationale, a stabilitatii politice si in interesul prestigiului international al Romaniei". Liderul democrat Emil Boc a anuntat ieri ca PD ii cere presedintelui interimar Nicolae Vacaroiu sa nu ia decizii in domeniul securitatii nationale, pentru ca "aceste competente apartin presedintelui legitim al Romaniei si mai sunt patru zile pana cand Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni prin votul poporului, la referendum". Vacaroiu a convocat sedinta CSAT astazi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni. Ieri, la Bruxelles, Teodor Melescanu a declarat ca nu va propune CSAT retragerea trupelor din Irak, ci va solicita un mandat de negociere privind stabilirea unui calendar de retragere. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.