Presedintele Comisiei parlamentare privind interceptarile, Cristian Diaconescu (PSD), a declarat ieri ca trebuie clarificate "elementele noi" referitoare la modul in care se desfasoara procesul de inregistrare a convorbirilor la parchete, din punct d
Presedintele Comisiei parlamentare privind interceptarile, Cristian Diaconescu (PSD), a declarat ieri ca trebuie clarificate "elementele noi" referitoare la modul in care se desfasoara procesul de inregistrare a convorbirilor la parchete, din punct de vedere legal si tehnic.
Diaconescu a precizat ca ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, este singurul reprezentant din sistemul justitiei care s-a prezentat la solicitarea comisiei. "Asteptam decizia CSM care urmeaza sa discute prezenta la comisie a procurorului general si a sefului DNA. Ar fi extrem de util sa avem o discutie cu reprezentantii celor doua institutii din Parchet, pentru ca au aparut o serie de elemente care trebuie in mod obligatoriu clarificate, in legatura cu modul in care se desfasoara la parchete procesul de inregistrare a convorbirilor, atat sub aspect legal, cat si tehnic", a afirmat senatorul PSD, citat de Mediafax. El a completat ca reprezentantii Parchetului au trimis parlamentarilor "raspunsuri scrise" la o serie de intrebari, dar ca informatiile primite de comisie "trebuie clarificate in ceea ce priveste continutul lor". Diaconescu a mai aratat ca Tudor Chiuariu le-a spus parlamentarilor ca "lucrurile" se desfasoara conform legii, dar ca ministrul "nici nu are cum sa aiba alte informatii". Senatorul a mai spus ca CSM s-ar putea pronunta astazi pe tema audierii in Comisia privind verificarea interceptarilor a procurorilor Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.