Jurnalistul Dan Tapalaga si-a dat demisia de la „Ziua de Cluj", in urma unui material publicat ieri de „Ziua".

Director de dezvoltare la „Ziua de Cluj", Dan Tapalaga a anuntat ieri intr-un comunicat de presa ca pleaca de la ziarul local si-l da in judecata pe Sorin Rosca Stanescu, directorul „Ziua". Motivul demisiei este articolul „Furt la Justitie", semnat de Razvan Savaliuc, publicat ieri de cotidianul national „Ziua", in care se scria: „Dan Tapalaga, fost consilier al ministrului Justitiei, s-a confesat unor amici ca o avertiza pe Macovei sa nu mai spuna ca arhiva SIPA se copiaza la greu, intrucit telefoanele ii erau ascultate".

„Totul este o minciuna menita sa-l denigreze cu orice pret pe fostul ministru al Justitiei Monica Macovei. Intrucit afirmatia imi aduce grave prejudicii de imagine, am hotarit sa actionez in instanta ziarul «Ziua» si pe autorul articolului", scrie Dan Tapalaga in comunicatul de presa.

Contactat de Cotidianul, Sorin Rosca Stanescu a declarat ca are probe si le va aduce la tribunal, daca este cazul. „In articolul publicat de Ziua, Dan Tapalaga este un functionar public, care a ajuns acolo pe criterii politice. Acesta este personajul cu care noi avem un conflict. Nu cu un jurnalist".

Dan Tapalaga a fost angajat, in ultimii trei ani, la „Evenimentul zilei", „Romania libera" si Cotidianul. Pentru o scurta perioada, a fost consilierul ministrului Monica Macovei. (A.B., D.L.)