Colectia ENCICLOPEDICA va propune, pe de o parte, subiecte aproape obligatorii la capitolul "cultura generala", dar si abordari documentate extrem de minutios ale unor teme, personalitati, sau fenomene fundamentale ale istoriei culturale a umanitatii: stiinta, mistere, arta, istorie, civilizatie, intr-o prima serie de sapte volume.

Colectia ENCICLOPEDICAbeneficiaza de experienta de peste 20 de ani a prestigioasei colectii Découvertes, marca a celebrei edituri pariziene Gallimard – acum, in premiera in Romania, prin Cotidianul si Editura UNIVERS -, de garantia de continut oferita de autorii monografiilor, specialisti recunoscuti in disciplinele din care provin, precum si de o mise-en-scène grafica de o calitate exceptionala a textelor.

"Este un proiect la fel de vechi ca setea mea de cunoastere. Fara indoiala, trebuie sa fi pur si simplu autodidact pentru a simti importanta unei enciclopedii. Trebuie sa fi fost constrins sa-ti construiesti propria cultura, sa-ti gasesti referinte sigure si rezumate clare. Pentru conceperea acestor nu am avut nevoie de nici un studiu de piata, de sondaje sau de teste. Inca de la inceput am dorit sa ofer publicului cartile de care aveam eu nevoie", marturiseste initiatorul colectiei Découvertes, Pierre Marchand, intr-un interviu in "Lire".

Colectia ENCICLOPEDICA este oferita de Cotidianul, in fiecare zi de luni, cu sprijinul proiectului imobiliar Baneasa, la un pret special: numai 9.9 RON(ziar+ monografie).