Un barbat imbracat in ie si cu palarie ardeleneasca pe cap a castigat Marele Premiu al celei de-a XVII-a Gale APTR: Grigore Lese, pentru emisiunea "La portile ceriului", de la TVR Cultural.   Luni seara s-au intalnit in Sala Amfiteatru a Te
Un barbat imbracat in ie si cu palarie ardeleneasca pe cap a castigat Marele Premiu al celei de-a XVII-a Gale APTR: Grigore Lese, pentru emisiunea "La portile ceriului", de la TVR Cultural.   Luni seara s-au intalnit in Sala Amfiteatru a Teatrului National Ticu Dumitrescu si Irinel Columbeanu, Radu Paraschivescu si Luis Lazarus, actori si realizatori de televiziune, vedete si oameni din spatele camerelor. Robert Turcescu, despre care Lucia Hossu Longin a spus ca "a reusit sa faca din talk-show un adevarat policier", a castigat premiul pentru emisiunea "100%", de la Realitatea TV. Antena 3 a obtinut trei premii: pentru clip de promovare - Dan Pavel si Adrian Vancica, pentru reportaj, si pentru emisiune de stiri. Luis Lazarus, premiat la categoria "Emisiune de investigatie sociala", a marturisit celor din sala: "Ma gandeam ca OTV-ul e un trash si ca n-o sa luam niciodata un premiu. Dar vad ca munca asidua e luata in seama. Multumesc lui Dumnezeu ca ne-a creat, multumesc femeilor din viata mea si lui Dan Diaconescu". Radu Paraschivescu, distins la categoria "Cronica TV", i-a replicat Monicai Tatoiu, care remarcase mai devreme ca "societatea civila din Romania inca nu exista": "Am trecut aseara pe la societatea civila si se simtea binisor". Intampinat cu aplauze de sala, cronicarul s-a amuzat: "Sunt uimit de aplauze. Inseamna ca sunt destui printre dumneavoastra despre care am omis sa scriu".   DISFUNCTII. Din juriu au facut parte Nicolae Breban, Lucia Hossu Longin, Manuela Cernat, Sorin Iliesiu, Dan Necsulea, Dan Pita si Ilinca Tomoroveanu. Gala a fost prezentata de actrita Irina Movila si de jurnalistul Nicolas Don, ce pareau a nu-si fi invatat prea bine rolurile. Cand citeau amandoi odata textul de pe clipboard, cand isi spuneau unul altuia cu voce suava: "Ce faci, te bagi peste mine?". Debutata cu muzica dulceaga a saxofonistului care a cantat cu Gloria Gaynor, seara a luat sfarsit in acordurile grave ale laureatului Grigore Lese.     Distinctii Juriul a mai decernat si Premiul pentru portret, lui Adrian Banuta, de la TVR Cultural; Premiul pentru regie de serial de televiziune, lui Andrei Zinca, pentru "La urgenta", difuzat la TVR 1. Premiul "Jean Louis-Calderon" l-au obtinut Tatiana Tarfulea, Marian Voicu, Cristina Tilica, de la TVR 1, Premiul pentru producator independent - Ada Vertan, de la Astra TV, iar Premiul pentru film document - Cosmin Niculescu de la TV Neptun. Premiul pentru imagine i-a revenit lui Marius Danci, de la TVR Timisoara, si lui Mihai Adrian Buzura, de la TVR Cultural. La categoria Documentar de calatorie a fost recompensat Dan Chisu, Realitatea TV.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.