Presedintele suspendat Traian Basescu l-a acuzat, aseara, al emisiunea Nasul de la B 1 TV, pe liderul onorific al PSD, Ion Iliescu, de faptul ca a dirijat suspendarea sa de teama ca ii va fi imputat genocidul de dupa 22 decembrie 1989. "Se prefigureaza acuzatia de genocid in dosarul Revolutiei pentru perioada de dupa 22 decembrie 1989, cind domnul Ion Iliescu a preluat puterea. Dinsul are impresia ca eu am cerut Parchetului sa formuleze aceste acuzatii si de aceea a pornit campania impotriva mea. Nu am cerut niciodata asa ceva", a spus seful suspendat al statului.

Despre precedesorul sau la Cotroceni, "timp de zece ani", a mai spus ca are o atitudine speifica unui activist de partid comunist, obisnuit sa minta." Il considera pe acelasi Iliescu drept "unul din creierele pucistilor ", cum i-a numit pe cei 322 de parlamentari care i-au votat schimbarea.

"Asa cum a organizat venirea minerilor, caderea guvernelor, a organizat acum suspendarea cu parlamenatrii-mineri", a mai spus Basescu despre Iliescu. Mai mult, l-a facut pe liderul PSD "un profitor de revolutie", pe care "a stiut sa o confiste putin". In opinia presedintelui suspendat, Iliescu a ajuns la putere doar "cind a vazut ca au venit perestroikistii" si a reaminit cum il blama pe Ceausescu pentru ca "a intinat valorile comunismului".

Dupa aprecierea sa, Iliescu "a avut un rol fundamental" in procesul de suspendare, si l-a "impins in fata pe Geoana", iar pe Hrebenciuc "l-a luat la sub brat pe post de aranjor". "Hrebenciuc, de meserie aranjor, e domnul care merge in mod egal si la Bogdan Olteanu si la Ion Iliescu, si la Patriciu, si la Dan Voiculescu", a spus Basescu.

In opinia sa, "Hrebenciuc trebuie pus intr-un cuier si cineva va trebui sa ii spuna ca nu mai ajunge cu picioarele la pamint.I se va intimpla in curind". Parerea sa e ca, asa cum liderii actuali ai PNL nu trebuie confundati cu PNL, nici senatorul UDMR Verestoy Atilla si ceilalti lideri udemeristi, "nu trebuie confundati cu votantii UDMR".

Despre implicarea lui Radu Duda (ginerele Regelui Mihai I), care are titulatura de principe, in disputa politica, Basescu a exclamat:"Mare print, mare caracter". Si a continuat: "Romanii ar crede in valorile Monarhiei, dar cind i se spune ca rege va fi Duda ". Basescu nu l-a iertat nici pe Tariceanu, pe care l-a acuzat ca, din postura de "executant", si-a sacrificat partidul pentru a fi un premier la cheremul dorintelor lui Dinu Patriciu. El a dezvaluit ca, in 2004, la primirea stafetei de la Stolojan, ca succesor al acestuia la sefia PNL, Tariceanu renuntase, cel putin la nivel declarativ, la relatiile cu Dinu Patriciu.