Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, luni, ca, in cazul lui Ion Iliescu, "se prefigureaza acuzatia de genocid" pentru ca au murit mai multi oameni dupa ce acesta a preluat puterea in decembrie '89" decat inainte, in timpu
Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, luni, ca, in cazul lui Ion Iliescu, "se prefigureaza acuzatia de genocid" pentru ca au murit mai multi oameni dupa ce acesta a preluat puterea in decembrie '89" decat inainte, in timpul revolutiei.

El l-a acuzat pe Iliescu ca este "un profitor de revolutie, care a stiut sa o confiste si sa o puna in slujba Partidului Comunist".Basescu s-a referit la declaratiile din decembrie 1989 ale lui Ion Iliescu, conform carora cuplul Nicolae si Elena Ceausescu a intinat nobilele idealuri ale socialismului stiintific, declaratii despre care presedintele suspendat considera ca ar trebui scrise pe fruntea fostului sef al statului. El l-a acuzat, de asemenea, pe Ion Iliescu ca "a dat jos guverne prin intelegere scrisa cu lideri de mineri", ca a chemat minerii sa ii bata pe bucuresteni, lucru pentru care fostul presedinte le-a multumit acestora. "DECaDERE MORALa". "Aceste afirmatii reprezinta expresia decaderii morale a domnului Traian Basescu, care e capabil sa reia niste fabulatii mincinoase vehiculate la vremea lor de oameni sau forte interesate", a precizat in replica Ion Iliescu, aratand ca aceste fabulatii au aparut pe fondul bataliei politice dintre puterea confirmata de votul masiv al populatiei, pe 20 mai 1990, si opozitia de atunci. "Traian Basescu, ca fost ministru FSN, stie fundamentul mincinos al acestor asertiuni. Faptul ca le reia dovedeste decaderea morala a acestuia", a apreciat Iliescu. "De fapt, ce autoritate morala are un om care se declara de stanga, social-democrat, partidul pe care il conduce face parte din Internationala Socialista, iar, peste noapte, isi schimba culoarea politica. Aceste incoerente, aceste inconsecvente de optiune politica vorbesc despre stabilitatea omului respectiv", a conchis fostul presedinte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.