Incredibil, dar adevarat! In Marea Britanie exista 169 de barbati care pot dovedi, cu acte-n regula, ca poarta numele legendarului spion in slujba reginei, James Bond. Conform statisticilor locale, cel mai tanar James Bond britanic are doar 13 ani, in timp ce cel mai batran a ajuns deja la varsta de 86 de ani. 15 dintre purtatorii celebrului nume au fost reuniti de o televiziune britanica, pentru a realiza un catalog special dedicat agentului 007.
Dupa sedinta cu pricina, acestia au povestit presei despre o parte din problemele cu care se confrunta din cauza numelui pe care il poarta.
Glume pe seama numelui
"Praslea" James Bond, de doar 13 ani, a povestit ca este adeseori luat peste picior de colegii de clasa din cauza numelui. "Imi spun ca am un nume care nu are absolut nici o legatura cu felul in care arat si tot felul de chestii de genul asta, fiindca sunt cam pirpiriu. Dar m-am obisnuit si nu ma mai supar pe ei", a spus micutul Bond. Un James Bond din Londra, in varsta de 67 de ani, isi aminteste ca a fost chiar la un pas de a fi arestat de politie, fiindca agentii au crezut ca isi bate joc de ei. "Cand m-au intrebat cum ma numesc, le-am spus realitatea, dar au fost convinsi ca era o gluma proasta. Apoi, cand mi-au vazut numarul de la masina, 007, au vrut sa ma aresteze pentru ca au crezut ca fac misto de ei", a explicat el. Mai toti adevaratii James Bond au intampinat mari probleme cand au invitat o fata in oras.
"De foarte multe ori am fost refuzat categoric pentru ca fetele credeau, atunci cand ma prezentam, ca vreau doar sa ma dau mare", a mai povestit unul dintre ei.