Mihailescu vrea viciu de procedura
Instanta suprema a amanat, pentru aceasta saptamana, pronuntarea privind cererea de suspendare a procesului in care Serban Mihailescu este judecat pentru coruptie, acesta sustinand ca anchetarea sa trebuia sa inceapa dupa primirea avizului special, prevazut de Legea raspunderii ministeriale. Avocatii lui Mihailescu au solicitat trimiterea catre Curtea Constitutionala si suspendarea judecarii procesului. (O.S.)
Lege pentru odraslele de judecatori
Magistratii Curtii de Apel Galati au decis ca Andra Juncu, fiica unei judecatoare galatene, poate fi cercetata in libertate pentru trafic de persoane si proxenetism, in timp ce complicii acesteia sunt judecati in stare de arest preventiv. Sapta mana trecuta, Andra Juncu a fost retinuta pentru 24 de ore, alaturi de concubinul ei, Ionel Moca, si de Georgel Bratu. Tribunalul a emis apoi mandat de arestare pentru 29 de zile doar pentru Ionel Moca. La proces, Andra Juncu s-a prezentat alaturi de mama sa, care a reprezentat-o ca avocat. (C.R.)
Clementa pentru Duduianu
Inalta Curte de Casatie si Justit ie a redus cu doi ani pedeapsa cu inchisoarea aplicata unui lider al clanului Duduianu din Bucuresti, Ion Duduianu fiind condamnat definitiv la opt ani de detentie, pentru trafic de droguri. In noiembrie 2006, Ion Duduianu a fost condamnat la zece ani de detentie. Ion Duduianu a facut recurs la aceasta sentinta, iar contestatia sa a fost admisa, magistratii instan- tei supreme reducandu-i pedeapsa cu doi ani. (P.L.)
Set si meci pentru Tiriac
Tribunalul Bucuresti a respins, saptamana trecuta, ca neintemeiata, actiunea fostului sef al SIE, Catalin Harnagea, care cerea daune de un milion de euro Bancii Ion Tiriac, pe motiv ca a furnizat catre Parchet informat ii despre conturile sale, in contextul anchetarii lui Dinu Patriciu. Avocatul bancii a combatut aceste argumente, spunand ca Harnagea a aflat chiar de la procurori despre aceasta solicitare, din septembrie 2005, cand Parchetul instantei supreme i-ar fi explicat care sunt temeiurile solicita rii sale. (J.D.)
Jandarmeria, la DNA
Seful Jandarmeriei Romane, Costica Silion, a fost audiat de procurorii DNA, generalul fiind cercetat pentru achizitii ale Jandarmeriei si neconcordant e in declaratia de avere, potrivit unui post de televiziune care citeaza surse judiciare. Generalul Costica Silion neaga acuzatiile, pe care le considera denigrari, si spune ca nu are nicio calitate in acest dosar. Costica Silion este seful Jandarmeriei, din martie 2005. (H.D.)
Vulpea a fost scoasa din barlog

Propunerea noului ministru de Interne, Cristian David, de revocare din functie a lui Virgil Ardelean, fostul sef al DGIPI din Ministerul Administratiei, si inlocuirea lui cu generalul Petre Albu a primit avizul premierului Tariceanu, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial. Ardelean, supranumit Vulpea, a venit la conducerea institutiei in 1998, dupa ce a detinut functia de sef al Polit iei Capitalei, numele sau fiind legat de mai multe scandaluri. (S.H.)