DNA a decis sa-i cerceteze in dosare separate pe Marcel Simpetru, fost adjunct al procurorului general, pe George Muscalu, fostul sef DIICOT, si pe Doru Trifoi, fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei, in cazul ofiterilor SRI Soare si Dumitrache. Cei doi ofiteri sint acuzati ca ar fi protejat activitatea infractionala a omului de afaceri Mihai Lauruc.

Doru Trifoi ar fi intervenit la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Ploiesti pentru eliberarea lui Lauruc. Acesta din urma a fost arestat preventiv, in 2002, deoarece a achizitionat produse petroliere pentru achitarea carora a folosit cecuri fara acoperire. Lauruc a fost pus in libertate in urma interventiei lui Trifoi. La dosar exista inregistrari ale unor convorbiri telefonice intre Dumitrache, pe de o parte, si Muscalu sau Simpetru, pe de alta, in care ofiterul SRI le solicita celor doi sa intervina in favoarea Ąclientului" sau Lauruc.

Mai sint anchetati penal, in acelasi caz, Constantin Placinta, fost procuror al Curtii de Apel Ploiesti, acuzat de luare de mita, Iosif Armas, fost deputat PSD, patronul firmei Argirom International, pentru inselaciune, omul de afaceri Ioan Nicolae, actionar majoritar al societatii Interagro, pentru abuz in serviciu, si trei angajati ai RO Bank Ploiesti. (D.P.)