Oltchim Rimnicu Vilcea si „U" Jolidon Cluj sint foarte aproape de cistigarea Cupei Cupelor, respectiv a Cupei Challenge, ceea ce va face ca Romania sa alinieze sapte formatii feminine in editia viitoare a cupelor europene.

Dupa ce luna trecuta HCM Resita (la masculin) aducea Cupa Challenge in Banat, handbalul romanesc este la un pas de a cistiga alte doua trofee europene, la feminin. Atit Oltchim Rimnicu Vilcea, cit si „U" Jolidon Cluj au luat o optiune serioasa la cistigarea Cupei Cupelor, respectiv a Cupei Challenge dupa prima mansa. Gratie acestor rezultate, Romania va putea alinia sezonul viitor, in cupele europene, sapte echipe feminine si sase masculine.

Nemultumite de „tratamentul" aplicat de gazde - au fost cazate la mare distanta de sala de joc, mincarea a fost insuficienta -, vilcencele s-au razbunat pe teren pe norvegiencele de la Byasen Trondheim, pe care le-au invins fara drept de apel, cu scorul de 30-24. Desi la formatia gazda au evoluat cinci dintre campioanele europene cu Norvegia din 2006, elevele lui Gheorghe Tadici au fost pe intregul parcurs al partidei la cirma jocului. Dupa un inceput mai greu, 2-2 si 5-5, Steluta Luca&Co. au trecut la conducere, la pauza intrind la vestiare cu un avantaj de patru goluri, 14-10. Ca si in partidele precedente din competitia continentala, elevele lui Tadici au facut spectacol in cea de-a doua repriza, avind la un moment dat chiar si opt goluri avans. „Sincer, nu ma asteptam la o diferenta atit de mare, dar fetele s-au mobilizat si au jucat extraordinar. Acum avem datoria morala fata de suporterii nostri care ne-au sustinut pe intregul parcurs european sa cistigam si meciul disputat pe teren propriu", a spus Tadici. La intilnirea de la Vilcea, programata duminica, de la ora 19.00, si-au anuntat prezenta in tribune atit premierul Tariceanu, cit si presedintele Basescu.

Cupa Challenge, care sezonul trecut a poposit in vitrina echipei Rulmentul Brasov, are mari sanse sa ramina in Romania. „U" Jolidon Cluj este favorita la cistigarea trofeului, dupa ce s-a impus in prima mansa disputata in compania sirboaicelor de la Naisa Nis, cu 32-23 (14-13). „Aceasta victorie nu ma surprinde si asta pentru ca le-am vazut pe sirboaice in semifinale, in meciul cu HCM Roman. Doar neglijenta le-a privat atunci pe romance sa nu fie ele cele care sa joace finala cu Jolidon Cluj. Naisa Nis este o echipa greoaie, care nu are capacitatea de a rezista toate cele 60 de minute. Nu cred ca se mai pune problema cistigatoarelor in nici unul dintre cele doua meciuri", a spus presedintele FRH, Cristian Gatu. In cazul in care vor cuceri trofeul, clujencele vor fi recompensate cu 20.000 de euro. Partida retur va avea loc la Nis, duminica, de la ora 20.00 (ora Romaniei).