Handbalul feminin romanesc a inregistrat, sambata, doua noi performante, Oltchim Rm. Valcea si "U" Jolidon Cluj reusind sa se impuna clar in meciurile tur din cadrul finalelor europene disputate impotriva gruparilor Byasen Trondheim si HC Naisa Nis.
Handbalul feminin romanesc a inregistrat, sambata, doua noi performante, Oltchim Rm. Valcea si "U" Jolidon Cluj reusind sa se impuna clar in meciurile tur din cadrul finalelor europene disputate impotriva gruparilor Byasen Trondheim si HC Naisa Nis. In Cupa Cupelor, team-ul galactic pregatit de Tadici a facut spectacol chiar in fief-ul campioanei Norvegiei si a castigat intalnirea cu Byasen, cu 30-24 (14-10). Dornice sa obtina si cel de-al treilea trofeu din acest sezon, dupa ce au reusit eventul national, handbalistele de la Oltchim au fortat nota din primul minut si au deschis scorul prin Elisei, care a demonstrat o pofta uriasa de gol, devenind la final cea mai buna marcatoare a meciului, cu noua reusite. Implusionate puternic de pe margine de temperamentalul Tadici, valcencele rup echilibrul dupa primele 20 de minute si incep sa se distanteze pe tabela, fiind sprijinite senzational si de interventiile miraculoase ale portarului Luminita Hutupan. La reluare, Elisei, Maier (6), Galca (5), Meirosu (4) si Luca (3) isi trec pe rand numele pe tabela, scorul luand proportii in minutul 50, cand s-a consemnat o diferenta de opt goluri! "Am muncit prea mult ca sa ne mai impiedicam", a spus Tadici, in vreme ce Elisei se uita la trofeul asezat pe masa oficiala: "Am pus mana pe Cupa inca de acum si nu mai avem cum s-o pierdem." In Challenge Cup, gruparea clujeana pregatita de Covaciu a rasturnat toate calculele specialistilor si si-a trecut in cont o victorie senzationala in batalia cu Naisa Nis, cu scorul de 32-23 (14-13), spre bucuria celor 2500 de fani prezenti in Sala Sporturilor "Horia Demian". Desi gazdele au inceput destul de prudent partida, echilibrul s-a rupt dupa pauza, cand Covaciu a schimbat foarte bine registrul tactic si a declansat fiesta, clujencele oferind asistentei o adevarata lectie de handbal. "Toata echipa este in extaz. Publicul ne-a ajutat enorm si chiar daca adversarele au fost agresive, am incredere ca vom castiga trofeul", a afirmat cea mai valoroasa jucatoare de pe teren, Mihaela Senocico, care a inscris 12 goluri.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.