Grupul Rompetrol va investi, prin intermediul subsidiarei sale, Dyneff, circa 60 de milioane de euro pentru a construi un depozit de produse petroliere in localitatea franceza Port la Nouvelle, de pe tarmul Marii Mediterane.

Distribuitorul francez de carburanti Dyneff, achizitionat de Rompetrol in 2005, detine in Port la Nouvelle doua depozite de produse petroliere. Compania intentioneaza sa inlocuiasca unul dintre aceste depozite, care a ajuns sa fie situat in zona rezidentiala a orasului, ca urmare a dezvoltarii urbane, astfel ca este necesara construirea unui obiectiv nou in zona industriala. Constructia noului depozit, care se va numi Dyneff 3, va fi finalizata in perioada 2011-2012, pina atunci vechea unitate urmind sa functioneze in continuare. Dyneff 3 va fi amplasat pe o suprafata de 17 hectare si va avea acces la calea ferata, la conductele de transport si la facilitati portuare pentru descarcare si incarcare de produse. Depozitul va avea o capacitate cuprinsa intre 140.000 si 200.000 de metri cubi, comparativ cu 136.000 de metri cubi la unitatea pe care o inlocuieste. Rompetrol a deschis recent prima benzinarie sub brand propriu in Franta, dupa ce a cumparat, in urma cu doi ani, distribuitorul local de produse petroliere Dyneff.

The Rompetrol Group, inregistrat in Olanda, este detinut de Rompetrol Holding Elvetia, firma controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu. Rompetrol desfasoara activitati in mai multe state, cele mai importante operatiuni fiind localizate in Romania si in Franta. Din grupul Rompetrol fac parte 40 de firme. (M.N.)