Nicolae Rotaru a cistigat aurul la Campionatele Balcanice de Culturism si Fitness.

Doi constanteni, legitimati la Clubul sportiv „Vulturul de mare", au obtinut medalii de aur la Campionatele Balcanice de Culturism si Fitness care au avut loc in Macedonia. Nicolae Rotaru (33 de ani, foto), garda de corp a primarului constantean Radu Mazare, inscris la categoria +100 kg, si Vasile Serban, in virsta de 57 de ani, la categoria Masters, si-au surclasat adversarii. Succesul reprezinta pentru Nicolae Rotaru 80% alimentatie si restul talent. „In perioada de antrenament, spune el, singurul dulce se reduce la pasta de dinti si la pastilele Orbit". In rest, termogenice, aminoacizi, proteine, carbohidrati si concentrat proteic. Necesarul de energie si-l ia din pieptul de pui, salata, peste, ciuperci si oua: „M-am saturat sa maninc doar piept de pui si oua la Tefal. Cum e cind te duci la magazin si mai ceri 50 de oua si vinzatoarea te intreaba: «Da’ nu ati mai cumparat si ieri?»".

Culturistul ne marturiseste ca acest regim se stopeaza cu o saptamina inainte de concurs. „Trei zile se maninca foarte sarat, apoi se scoate acest produs din alimentatie. In organism se consuma carbohidratii, apa se elimina si astfel are loc un proces de umflare a muschilor", ne destainuie sportivul.

Decanul de virsta al lotului, Vasile Serban, a implinit 57 de ani. A fost descoperit de antrenorul Serban Octavian Liusnea, pe vremea cind ridica greutati la aparatele pe care le montase in sufragerie. Cei doi sportivi isi amintesc cum, dupa Revolutie, se antrenau la aparate, pe care mai intii trebuiau sa le curete de rugina. In total, sportivii romani s-au intors de la Campionatele Balcanice cu sapte medalii de aur.