Intrebarea zilei: Care vi s-a parut a fi cea mai puternica declaratie facuta de Traian Basescu la mitingurile de la sfirsitul saptaminii trecute?

Astept raspunsurile Dvs. la e-mail turcescu@cotidianul.ro sau direct pe web, la www.cotidianul.ro/turcescu. Va multumesc.

Robert Turcescu, director editorial Cotidianul

Intrebarea de ieri: Cum comentati ideea MS Regele Mihai ca Romania sa schimbe Constitutia actuala cu una europeana, limpede si neechivoca?

Andrei Savulescu (E-MAIL)

Din pacate, pozitia MS Regele Mihai nu se potriveste cu ceea ce a facut timp de 17 ani pentru Romania. Nu a luat, de-a lungul celor 17 ani, pozitii care sa contribuie, de pe pozitia sa unica, la grabirea procesului de modernizare a Romaniei. Pentru mine, MS Regele Mihai a devenit un politician ca oricare altul.

Mizuchy (WEB)

Daca ar fi vorba de moda, as spune ca Regele Mihai „se afla in tendinte". Mi se pare o cerere perfect normala, venita la timpul potrivit, din partea unei persoane care, desi nu se implica in politica intens, isi da totusi seama incotro ar trebui sa se indrepte lucrurile. Nu cred insa ca e cazul acum sa se comenteze daca aceasta Constitutie noua ar trebui sa faca din Romania o monarhie. Consider discutia in jurul acestei teme de mult incheiata.