"Spune-i Bye-Bye"
Liderul PSD, Mircea Geoana, l-a acuzat pe Traian Basescu ca este "un om fara onoare" , "un mincinos" si "un om care nu are decat whisky in cap: dimineata, la pranz si seara". "Aici, unde credinta noastra stramoseasca vi
"Spune-i Bye-Bye"
Liderul PSD, Mircea Geoana, l-a acuzat pe Traian Basescu ca este "un om fara onoare" , "un mincinos" si "un om care nu are decat whisky in cap: dimineata, la pranz si seara". "Aici, unde credinta noastra stramoseasca vibreaza mai tare ca oriunde, va spun sa votati DA pe 19", le-a transmis Mircea Geoana celor aproximativ 8000 de sustinatori PSD si PRM, conform jandarmilor, reuniti la mitigul din Piata Palatului Culturii din Iasi. "Spune-i DA si spune-i PA lui Basescu la vot. Spune-i Bye-Bye!", le-a mai spus pesedistul participantilor la miting. "Daca Iliescu este oligarh, inseamna ca dumneata esti capul mafiei din Romania", i-a transmis Geoana lui Basescu, referindu-se la inventarul oligarhilor facut de presedintele suspendat. De altfel, prezent la Iasi, Ion Iliescu isi pregatise propria replica, dar a fost nevoit sa renunte la discurs, fiind doborat de caldura. Liderul PSD Mircea Geoana a mai apreciat ca Basescu a transformat Romania intr-o dictatura, intreband manifestantii daca vor un presedinte care e mai bun la carciuma decat la serviciu. "Sus democratia, jos dictatura!", a strigat Geoana, cerandu-le sustinatorilor sa voteze pentru demiterea lui Basescu. Multimea era indemnata sa-i tina isonul, scandand "Basescu nu uita, Congo este tara ta!", "Hotul", "Basescu -dictator!". Liderul PSD a mai spus ca Basescu a fost ales cu voturile PRM, dar ca simpatizantii PRM s-au lamurit ce fel de om este si le-a multumit membrilor acestui partid care au venit la mitingul de la Iasi. Votantilor Aliantei DA, Geoana le-a transmis sa se gandeasca de trei ori inainte de a vota, pentru ca "Basescu este cel care a distrus Alianta".
Distinctia intre politica si oligarhie
Presedintele suspendat Traian Basescu a infierat ieri, in fata a peste 20.000 de oameni, pe cei 322 de parlamentari "care au crezut ca ii mai pot umili pe romani nerespectand votul, demnitatea, ambitia, orgoliul si nazuintele poprului". Basescu i-a avertizat pe acestia ca "niciodata, un grup restrans de oameni ce detin puterea politica si economica nu vor mai putea decide pentru 22 milioane de romani" si le-a dat intalnire la vot, peste sase zile. "La 19 mai, toti vor vedea ca cine nesocoteste poporul plateste", a spus presedintele suspendat. Basescu a explicat, din nou, ca este impotriva oligarhilor si nu a oamenilor de afaceri, in ciuda confuziei pe care incearca sa o induca romanilor adversarii sai politici. "Eu am si voi avea cat timp voi fi presedintele Romaniei orice poti sa ai cu hotii, si nu cu oamenii de afaceri cinstiti. La mine nu va gasi intelegere nici unul dintre aceia pentru care Parlamentul a dat legi speciale, nici unul dintre acei oameni de afaceri care nu pot face afaceri daca statul nu le sterge din cand in cand datoriile si le pune in spatele romanilor", a spus Basescu. El a tinut sa precizeze ca face distinctie intre "politica si oligarhie", citind definitia oligarhiei din dictionar. "Oligarhia este formata de conducerea statului in care puterea politica si economica e detinuta de un numar restrans de persoane, acesta este adevarul celor 322", a afirmat Basescu. El a transmis ieri si un mesaj romanilor de pretutindeni, in care afirma: "Daca va veti mobiliza si veti spune NU la referendumul din 19 mai, forta voastra va declansa o noua revolutie. Una pe care nimeni nu va mai putea sa v-o fure. Votul vostru negativ va produce un cutremur in actuala clasa politica, formata pe durata nesfarsitei <<tranzitii>>. El va fi gestul civic prin care majoritatea romanilor poate pune punct acestei perioade istorice, pentru a deschide cu adevarat o poarta spre viitor".
Aceasta in contextul in care ieri erau anuntate mitinguri pro-Basescu ale diasporei din Italia, Germania, Spania, Marea Britanie, Canada, Irlanda si Franta. (V.D., R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.