Vedeta echipei daneze Slagelse a fost retinuta pe aeroportul din Samara, vamesii rusi sustinind ca sportiva si-a falsificat pasaportul.

Fosta componenta a reprezentativei de handbal a Romaniei, Carmen Amariei Lungu, a fost arestata simbata seara, pe aeroportul din Samara, pe motiv ca si-ar fi falsificat pasaportul. Romanca, legitimata la clubul danez Slagelse, se afla in Rusia pentru a juca finala Ligii Campionilor, programata aseara, in compania formatiei Lada Togliatti.

Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Copenhaga, conform unui comunicat al MAE, a aplicat o alonja (file suplimentare) pentru ca pasaportul sportivei nu mai avea file, nu inainte insa de a primi confirmare de la Ambasada Federatiei Ruse. ,,Sicanele au inceput inca de la Moscova, unde rusii ne-au tinut o ora si jumatate in loc de 20 de minute. Am ajuns la Samara intr-un final, pe la ora 21.30, unde am mai stat o ora si jumatate in vama. Am ramas ultima la pasapoarte, iar cind s-au uitat la el, m-au retinut fara explicatii. Mi-au spus ca sint arestata si au vrut sa ma inchida intr-o camera cu cheie. M-au insotit si cind am mers la toaleta, plus ca nu vorbeau engleza. Am incercat sa ma revolt, doar nu sint prizoniera, sa ma trateze asa. Am mincat doar biscuiti si doar tirziu, spre ora 3.00, cind au reusit cei din clubul nostru sa ma mute intr-un hotel din apropierea aeroportului, am mincat ceva, cumparat de presedintele clubului’’, a declarat Carmen Amariei.

Rusii au ramas fermi pe pozitii, desi s-a intervenit pe linie diplomatica. Autoritatile ruse de frontiera au aplicat viza de intrare in Rusia pe pasaport, dar nu i-au permis romancei sa mearga la sala. „Stiu ca s-a ajuns cu povestea asta pina la nivelul membrilor ministerelor de Externe, dar Moscova nu vrea sa-mi dea drumul. Pur si simplu nu vor sa ma lase sa joc! Asta ma mihneste cel mai tare, ca mi-au luat dreptul de a juca intr-o finala de Liga Campionilor. Ma simt umilita si nu inteleg cum pot sa ma lase sa ies in jurul hotelului in care ma pazesc, dar nu pot merge la 100 de kilometri, la Togliatti, sa joc si apoi sa parasesc Rusia. Astept sa vina echipa sa ma recupereze de aici si sa nu mai aud de aceasta tara niciodata", a spus revoltata Amariei. Ramasa in fata televizorului, ea a promis sa se razbune pe rusi in partida retur de la Slagelse.

Gatu: „Ca in Vestul Salbatic" Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, considera ca rusii au gresit tratind-o pe Carmen Amariei ca pe o infractoare. „Numai in Vestul Salbatic se poate intimpla asa ceva. Chiar daca pasaportul a fost expirat, o puteau amenda, puteau negocia. Carmen era totusi inclusa intr-o delegatie oficiala, nu era o infractoare, sa o aresteze", a declarat presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu.

Povestea romanului care a facut puscarie in Rusia pentru o gluma, pe www.cotidianul.ro/select