Despre fulgii din cereale Rommac producatorul spune ca au "gust delicios de ciocolata si stafide + miere". De pe eticheta aflam ca acestia contin un "amestec de cereale expandate simple sau glazurate cu sirop de zahar si cacao, si adaos de stafid
Despre fulgii din cereale Rommac producatorul spune ca au "gust delicios de ciocolata si stafide + miere". De pe eticheta aflam ca acestia contin un "amestec de cereale expandate simple sau glazurate cu sirop de zahar si cacao, si adaos de stafide".Ingredientele sunt cereale expandate simple 36% (orez, grau), cereale expandate cu sirop de zahar si cacao 28% (orez expandat, zahar, praf de cacao 6%, miere 4%, sirop de glucoza), stafide 22%, fulgi de porumb".  Informatiile nutritionale pentru 100 g specifica urmatoarele valori: "proteine 9,8g, glucide 75g, lipide 2,8g, valoare energetica pentru 100g-360 kcal/1500 KJ". Produsul analizat face parte din categoria cerealelor expandate la care amidonul devine extrem de usor asimilabil crescand indexul glicemic. ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica: "Cu cat indexul glicemic este mai ridicat, cu atat pancreasul este mai fortat sa produca mai multa insulina". O parte din cereale sunt glazurate cu sirop de zahar, de glucoza, miere, toate de asemenea cu index glicemic ridicat. Datorita excesului de glucide produsul este dezechilibrat nutritional si are o densitate calorica mare. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranta la glucoza). Specialistul nostru nu il recomanda diabeticilor, supraponderalilor, obezilor.   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.