Despre fulgii din cereale Rommac producatorul spune ca au "gust delicios de ciocolata si stafide + miere". De pe eticheta aflam ca acestia contin un "amestec de cereale expandate simple sau glazurate cu sirop de zahar si cacao, si adaos de stafide".Ingredientele sunt cereale expandate simple 36% (orez, grau), cereale expandate cu sirop de zahar si cacao 28% (orez expandat, zahar, praf de cacao 6%, miere 4%, sirop de glucoza), stafide 22%, fulgi de porumb".  Informatiile nutritionale pentru 100 g specifica urmatoarele valori: "proteine 9,8g, glucide 75g, lipide 2,8g, valoare energetica pentru 100g-360 kcal/1500 KJ". Produsul analizat face parte din categoria cerealelor expandate la care amidonul devine extrem de usor asimilabil crescand indexul glicemic. ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica: "Cu cat indexul glicemic este mai ridicat, cu atat pancreasul este mai fortat sa produca mai multa insulina". O parte din cereale sunt glazurate cu sirop de zahar, de glucoza, miere, toate de asemenea cu index glicemic ridicat. Datorita excesului de glucide produsul este dezechilibrat nutritional si are o densitate calorica mare. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranta la glucoza). Specialistul nostru nu il recomanda diabeticilor, supraponderalilor, obezilor.