Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, i-a intrebat pe elevi cite stele sint pe steagul Uniunii Europene. El habar nu avea si a dat vina pe consilierii sai ca l-au informat gresit.Ministrul, fata in fata cu eleva
care l-a „demascat" Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, a picat propriul test de cultura generala despre Uniunea Europeana. El i-a intrebat, simbata, pe citiva elevi braileni de clasa a cincea cite stele sint pe steagul Uniunii Europene. „Douasprezece!", a venit raspunsul unanim si entuziast. „Nu, mai ginditi-va. Hai, mai incercati. Nu sint 12", a rezistat ministrul. „Dooooisprezeceeeee", a continuat, dezamagit, raspunsul. Abia cind a primit raspunsul „cincisprezece", Adomnitei s-a aratat satisfacut. „Ati fost cuminti, ati stiut cind e Ziua Europei, mai cititi cu restul. Da?". Nici unul dintre profesorii prezenti la discutie nu a intervenit sa-l corecteze pe ministru, desi pareau ca stiu raspunsul. Totusi, elevii nu s-au lasat. Au venit cu probe foto: „Sint 12 stele", i-a spus o eleva. „Mai vedeti, uitati-va pe un steag. Bine?" Politicoasa: „Da!"

Pina la conferinta de presa, ministrul a mai citit. „Domnule ministru, o intrebare. Cite stelute are steagul Uniunii Europene?". Adomnitei a dat vina pe consilieri: „Pai am 12, pentru ca am avut un material... si-acuma il am pe birou si mi-au scris ca 15. Abia astept sa ma intorc in Bucuresti, sa am o discutie cu ai mei. (...) Ei, ce-o sa le fac... O sa-i intreb cite stelute sint si daca spun 15, stati sa vedeti".

Ministrul a evitat sa dea numele presupusului consilier-problema. Ieri, el a mai spus doar ca este vorba despre un „raport nefericit" facut de „departamentul international", in care steagul UE „aparea cu 15 stele". „Eu, ca inginer, am tinut minte 15", ne-a spus Adomnitei.