PNL si PSD vor sa-si desemneze oamenii la sefia postului public si respectiv in fruntea Stirilor.

Directoarea Stirilor TVR, Rodica Culcer, se intoarce din concediu medical pe 18 mai, cu o zi inainte de referendumul pentru demiterea presedintelui. Desi inainte de concediul medical al jurnalistei Tudor Giurgiu planuia sa o demita din functie pe baza de necorespundere profesionala, presedintele demisionar nu mai are suficient timp sa-si finalizeze demersurile, spun surse din interiorul TVR. Cum procedurile pentru inlaturarea sefei Stirilor ar dura aproximativ 30 de zile, conform regulamentului de functionare interna, iar preavizul lui Giurgiu se incheie la 2 iunie, concedierea lui Culcer devine practic imposibila.

Totusi, surse din Parlament sustin ca PNL si PSD au inceput deja negocierile pentru cele mai importante functii din TVR. Astfel, liberalii ar urma sa numeasca viitorul presedinte-director general, in timp ce social democratii viseaza la fotoliul de director de stiri, „promis" lui Claudiu Lucaci, fost purtator de cuvint al guvernului Nastase si om de televiziune.

Ambele partide agreeaza si varianta propusa pentru postul de redactor-sef, scos recent la concurs. Unul dintre numele vehiculate este cel al Madalinei Iancu, fost reporter PRO TV la sfirsitul anilor ’90, apoi redactor Rompres, iar in prezent consilier al ministrului Internelor, Cristian David (PNL). Ziarista are si o relatie cu social democratul Alexandru Sassu, fapt care ridica suspiciuni asupra posibilei ei candidaturi pentru functia de redactor-sef. Contactata telefonic de „Cotidianul", Iancu a refuzat sa comenteze. Redam totusi raspunsul ei:

„Nu doresc sa comentez asemenea lucruri. Mi se pare mizerabile (sic!!) si nu doresc sa le comentez, deci n-au nici o baza reala". Oricum, cerintele de concurs pentru postul de redactor-sef al TVR sint lejere pentru importanta functiei: minimum un an experienta in televiziune, studii superioare sau cunostinte de management general. Si scaunele membrilor Consiliului de Administratie se vor elibera, daca astazi Parlamentul voteaza respingerea raportului de activitate pe 2006, care nu a trecut de comisiile de cultura ale celor doua Camere.