Suporterii Stelei au impartit, la sfirsitul saptaminii trecute, manifeste anti-Becali in Bucuresti.

Gigi Becali s-a folosit de cel mai puternic brand al fotbalului romanesc, Steaua, pentru a obtine notorietate, insa fotbalul se intoarce ca un bumerang impotriva finantatorului din Ghencea. Suporterii ros-albastri care formeaza cea mai mare galerie autohtona au chemat la revolta impotriva liderului PNG, imprastiind manifeste anti-Gigi Becali in Bucuresti.

„Am ales aceasta forma de protest pentru ca ultimele actiuni ale lui Gigi Becali au terfelit imaginea unui club care, de-a lungul anilor, s-a remarcat prin rezultate si onoare. Manifestarile domnului Becali au patat imaginea celui mai mare club din Romania", a declarat pentru MEDIAFAX unul dintre initiatorii actiunii de protest, care impartea fluturasi in Piata Sudului.

Tinarul a precizat ca Steaua este un club care s-a remarcat de-a lungul timpului prin prestanta si demnitate, care au disparut de cind Gigi Becali a preluat gruparea din bulevardul Ghencea. „Cind a ramas in afara cupelor europene, Steaua nu s-a inscris in Cupa Intertoto, caci era nedemn pentru o fosta campioana a Europei. Sub «zodia oierului», Gigi Becali a ridicat fularul marii rivale (n.r. - Dinamo). Sa se duca si sa depuna juramint in Stefan cel Mare. Poate sa pupe si steagul. Ca suporter al echipei Steaua, ma simt jignit de comportamentul lui Becali. In timpul liber, vom continua in cite o zona mare a Bucurestiului", a spus suporterul.

Reactia fanilor a venit dupa ce Gigi Becali a incurajat Dinamo la meciul cu CFR Cluj. „Becali, esti o mizerie!", „Becali, pleaca din Ghencea!", „Becali, mars la Dinamo!" au fost indemnurile galeriei la ultimul meci disputat pe teren propriu, in timp ce finantatorul a declarat ca va scumpi biletele si va anula abonamentele pentru a inabusi revolta.

www.afaradinghencea.ro a fost prima actiune de protest a fanilor la adresa lui Gigi Becali. In urma cu un an, suporterii cereau sa nu se mai mediatizeze Becali sub titulatura „patronul din Ghencea", considerind ca acesta se foloseste de echipa de fotbal pentru a cistiga capital politic. „Ne-am saturat sa vedem echipa noastra favorita transformata in instrument electoral, pentru un partid de buzunar! Indemnurile de a vota partidul patronului, adresate de la statia de amplificare a stadionului Ghencea, precum si participarea jucatorilor la un miting electoral demonstreaza cit de departe s-a ajuns!", se scria atunci pe site-ul care avea sa fie inchis dupa citeva zile. Era criticat, de asemenea, si managementul echipei: „Ne-am saturat sa vedem cum banii se dau la Steaua cu punga, ca la nuntile de mahala si de prost gust, si cum se eludeaza spiritul legii prin donatii imorale!". In final se solicita, „cu rautate", plecarea din Ghencea a patronului echipei, cu precizarea ca „nu vom conteni sa il contestam pina cind nu va parasi clubul nostru!!!".

Manifestul anti-Becali

Protestul s-a limitat la opt puncte:

Pina cind ne vom mai lasa calcati in picioare de acest cioban? Cite jigniri vom mai accepta din partea acestui agramat? Cit il vom mai lasa sa batjocoreasca emblema clubului nostru drag? Unde sint mindria si orgoliul nostru? Oare nu ne-am saturat de minciuna+hotie+prostie+amenintari si alte mizerii marca «oier»? Pina cind? Cit? De ce? Pentru imaginea, orgoliul si viitorul echipei noastre hai sa spunem STOP incultului! Acum!!! Aici!!! Cu orice risc!!!".