Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar putea fi preluata, in perspectiva, de investitori romani, daca se va lua decizia privatizarii, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, intr-o confer
Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar putea fi preluata, in perspectiva, de investitori romani, daca se va lua decizia privatizarii, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, transmite Mediafax. "CEC va ramane banca de stat cel putin inca un an. Daca vom lua in viitor decizia privatizarii, se va face intr-o formula care sa dea satisfactie capitalului national. Exista deja solicitari din partea unor patronate romanesti, in acest sens", a spus Vosganian. El a precizat ca a inlocuit vechea conducere a CEC din ratiuni practice. "N-am ce sa-i reprosez lui Eugen Radulescu (fostul presedinte, n.r.). Am schimbat o conducere buna cu alta mai buna. Am incredere ca noul director, Radu Ghetea, poate sa faca din CEC o banca de succes, sa-i sporeasca cota de piata si prestigiul", a explicat ministrul Economiei si Finantelor. Vosganian a apreciat ideea lansata de ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, ca platile in agricultura, din fondurile Uniunii Europene, sa se faca prin intermediul CEC. "Este o idee excelenta. Banca dispune de o structura foarte bine ramificata in teritoriu", a mai adaugat ministrul. Reamintim, presedintele si doi vicepresedinti ai CEC au fost inlocuiti, vineri, iar functia de presedinte, detinuta de Eugen Radulescu, i-a fost propusa lui Radu Gratian Ghetea, presedintele Alpha Bank Romania si al Asociatiei Romane a Bancilor, care a acceptat numirea. De asemenea, au fost eliberati din functie vicepresedintii Vasile Ifrim si Gabriela Tudor, fara sa fie stabilite persoanele care vor prelua aceste functii. CEC are ca unic actionar statul, fiind singura banca din Romania care nu a fost privatizata. Procesul de privatizare a CEC a fost oprit in luna decembrie a anului trecut, dupa ce statul a primit o singura oferta, de la National Bank of Greece, considerata prea redusa. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.