Travolta a mai cerut conducerii postului de televiziune sa interzica difuzarea pe post a acestui documentar despre scientologie, secta care numara printre membrii sai multe celebritati, precum Tom Cruise. Sweeney spune ca de cand a inceput sa realize
Travolta a mai cerut conducerii postului de televiziune sa interzica difuzarea pe post a acestui documentar despre scientologie, secta care numara printre membrii sai multe celebritati, precum Tom Cruise. Sweeney spune ca de cand a inceput sa realizeze acest documentar, in care fosti membri ai cultului au declarat ca au fost fortati sa se indeparteze de propriile familii, a fost tinta unei intense campanii de intimidare din partea sectei scientologice. Biserica Scientologica a decis sa realizeze un film in care pune sub semnul intrebarii metodele de investigare utilizate de jurnalistul britanic si planuieste sa distribuie 100.000 de copii ale productiei pe piata. Mai multe videoclipuri din acest film au fost deja postate pe site-ul de internet YouTube. In timpul filmarilor, reporterul si-a pierdut cumpatul si a lansat o tirada salbatica impotriva membrilor bisericii scientologice. Ulterior, jurnalistul a declarat: "A fost o reactie stupida. Mi-am cerut scuze aproape imediat dupa incident. A fost o reactie gresita pentru care imi pare rau". Purtatorul de cuvant al cultului, Mike Rinder a declarat: "Tacticile domnului Sweeney sunt ingrozitoare. Este grosolan si cand a devenit clar ca povestile sale sunt prefabricate si nu a vrut sa accepte adevarul a avut o cadere nervoasa". Purtatorul de cuvant al BBC a declarat: "Desi comportamentul lui Sweeney a fost intr-un anumit moment nepotrivit, BBC este fericit pentru ca, la o privire de ansamblu, documentarul a fost realizat cu obiectivitate". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.