Morris a parasit tara cu o aeronava care a decolat de pe Aeroportul Henri Coanda, cu destinatia Statele Unite ale Americii. Michael Seymour Morris a fost arestat la inceputul lunii februarie, de Curtea de Apel Bucuresti, la solicitarea autoritatilor
Morris a parasit tara cu o aeronava care a decolat de pe Aeroportul Henri Coanda, cu destinatia Statele Unite ale Americii. Michael Seymour Morris a fost arestat la inceputul lunii februarie, de Curtea de Apel Bucuresti, la solicitarea autoritatilor americane, masura fiind prelungita lunar, de doua ori, cu cate 30 de zile. In 26 martie, instanta a decis mentinerea in arest a lui Michael Morris, respingand cererea de revocare a masurii preventive. Morris a cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa constate incetarea de drept a masurii arestarii provizorii dispuse in cazul sau in vederea extradarii, insa cererea i-a fost respinsa.
Potrivit Mediafax, Michael Morris, cetatean american rezident in Romania si proprietar al unei firme de servicii financiare cu sediul in Cipru, a fost inculptat alaturi de alti patru cetateni americani, dintre care trei militari in rezerva, pentru asociere in cadrul unei vaste retele de spalare de bani si administrare de contracte fictive incredintate de Autoritatea Provizorie a Coalitiei din Irak (CPA).
Primele inculpari in cazul reconstructiei Irakului au fost facute in 2005, soldandu-se cu arestarea omului de afaceri Philip Bloom, in 13 noiembrie 2005, arestare care a fost posibila datorita colaborarii dintre diversele institutii americane. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.