Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David (foto), a declarat, ieri, ca l-a ales pe generalul Petru Albu la conducerea DGIPI pentru ca este capabil sa conduca Directia pe "o traiectorie noua", dar a evitat sa indice mot
Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David (foto), a declarat, ieri, ca l-a ales pe generalul Petru Albu la conducerea DGIPI pentru ca este capabil sa conduca Directia pe "o traiectorie noua", dar a evitat sa indice motivele plecarii lui Virgil Ardelean. In opinia ministrului, Petre Albu este un om "integru si profesionist", intrucat proiectele sale au avut rezultate foarte bune. "Am gasit in Petru Albu un om integru si profesionist. Cred ca este nevoie de a pune activitatea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna pe o traiectorie noua. In aceasta situatie, am considerat ca este necesara aceasta schimbare si sunt absolut incredintat si convins ca domnul Albu va face fata acestor exigente si obiective", a spus Cristian David. Intrebat de jurnalisti despre motivele concrete ale schimbarii lui Virgil Ardelean de la conducerea principalului serviciu secret al MIRA, Cristian David a evitat sa ofere un raspuns clar. Totodata, ministrul a apreciat ca adevaratul motiv al acestei schimbari a fost posibilitatea numirii in fruntea Directiei "o persoana care sa fie determinata sa puna in practica si sa realizeze obiectivele" pe care le-a trasat acestui serviciu, care "trebuie sa ofere suport informativ atat pentru Directia Generala Anticoruptie, cat si pentru structurile informative care folosesc informatiile DGIPI".
"Nu am apetit
pentru schimbari"
Ministrul Internelor si Reformei Administrative a refuzat sa ofere detalii si despre functia pe care o va ocupa fostul sef al DGIPI, explicand ca mentinerea lui Ardelean in cadrul Ministerului "este o decizie ce urmeaza sa fie luata". De asemenea, Cristian David a precizat ca va face schimbari ori de cate ori va fi necesar, desi nu are "apetit" pentru asemenea decizii. "Nu am un apetit pentru schimbari, dar nu voi ezita sa fac acele schimbari atunci cand este necesar si se impune. Orice element care este legat de eventuale fapte de coruptie sau de o lipsa de performanta in exercitarea atributiilor de serviciu va fi sanctionata in consecinta", a mentionat David.
Experienta lui Santion necesara ministerului
Cristian David a sustinut ferm ca vrea sa elimine coruptia din sistem. In ceea ce priveste revenirea procurorului Marian Santion in cadrul MIRA, ministrul a explicat ca experienta acestuia este necesara "pentru materializarea obiectivelor DGA". "Prezenta domnului Marian Santion aici, prin perspectiva experientei acumulate, va asigura un climat de transparenta si va asigura un sprijin pentru materializarea obiectivelor Directiei Generale Anticoruptie, care trebuie sa devina eficienta, nu doar in structura, ci si prin rezultate", a conchis David. Mai mult, ministrul a spus ca a citit raportul intocmit de fostul sef al DGA, Marian Santion, in prezent consilier in cadrul MIRA si urmeaza ca, dupa ce il va reanaliza sa se pronunte public in privinta acestei probleme. Facand referire la dosarele care apar in raport, ministrul a precizat ca acestea vor fi "cu siguranta" solutionate deoarece reprezinta o prioritate in vederea eliminarii coruptiei din minister. De asemenea, oficialul MIRA a promis presei ca rezultatele controlului demarat la Directia Generala Anticoruptie vor fi facute publice imediat ce vor fi analizate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.