Strans cu usa de forul mondial, Sandu a cerut Comitetului Executiv - si a obtinut acest lucru - sa aplice imediat doua dintre deciziile TAS. Este vorba despre obligarea Universitatii Craiova pentru plata a 31.200 de euro si penalitati de 5% catre imp
Strans cu usa de forul mondial, Sandu a cerut Comitetului Executiv - si a obtinut acest lucru - sa aplice imediat doua dintre deciziile TAS. Este vorba despre obligarea Universitatii Craiova pentru plata a 31.200 de euro si penalitati de 5% catre impresarul Octavian Marin, dar si a sumei de 206.800 de euro catre FCM Resita, ca indemnizatie de formare a lui Cristian Chivu. De remarcat ca ambele decizii TAS fusesera anulate de CAF! Ba, mai mult, "cazul Chivu" a durat aproape doi ani! In schimb, cazul legat de palmaresul Politehnicii Timisoara a fost din nou amanat, dar Sandu a recunoscut ca FIFA a cerut aplicarea deciziei TAS. "In cazul celor doua Politehnici, ne-a fost solicitat un raport in termen de 15 zile pe care sa il reanalizeze, urmand ca, daca este cazul, tribunalul sa se pronunte in continuare. Exista posibilitatea ca fata de hotararile TAS, gruparea din Liga I sa se poata adresa instantei supreme elvetiene. Asta daca se constata o incalcare a aplicarii normelor sau daca situtia este prevazuta in nu stiu ce articol din codul lor civil", a explicat Sandu cazul in care TAS a dat dreptate Politehnicii din Liga a III-a, patronata de italianul Claudio Zambon. Sandu sustine ca cine se va duce la TAS trebuie sa achite taxele de judecata. "Nu are de ce sa dauneze imaginii federatiei. Omul are dreptul sa se duca pana la ultima instanta, dar trebuie sa plateasca 10 sau 12.000 de franci elvetieni pentru a fi la TAS", a adaugat Sandu. Acesta a explicat ca a fost la FIFA, pe 8 mai, pentru a afla carui organism ii revine responsabilitatea aplicarii hotararilor TAS. "S-a scris ca am fost convocat sa dau raportul la FIFA. Este o minciuna si o nesimtire a acelora care au scris. Eu am solicitat o intrevedere la care sa discutam o serie de probleme privind procedurile care trebuie folosite in instantele federatiei si care autoritate e indreptatita sa aplice hotararile TAS. Aceste hotarari ale TAS vor fi aplicate prin dispozitii ale Comitetului Executiv, in consens, pentru ca aici nu mai e de votat", a mentionat Sandu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.